#caption
#caption


Willemien Koning Vrouwenvertegenwoordiger 2018, Clarice Gargard inkomende 2019

Bij de Algemene Ledenvergadering van zaterdag 25 november zijn Willemien Koning als Vrouwenvertegenwoordiger 2018 en Clarice Gargard als inkomende Vrouwenvertegenwoordiger 2019 gekozen.

 

Uitdagingen en kansen bij het bereiken van gendergelijkheid en de empowerment van plattelandsvrouwen en -meisjes, dat is het thema waarover Willemien Koning regeringsleiders in de Verenigde Naties volgend jaar gaat toespreken. Als Vrouwenvertegenwoordiger zal zij in oktober 2018 deel uitmaken van de Regeringsdelegatie naar de Algemene  Vergadering van de VN. De Nederlandse Vrouwen Raad (NVR) heeft Willemien Koning voorgedragen.

 

Voor 2019 heeft de NVR Clarice Gargard aangedragen. Clarice zal zich in 2018 voorbereiden op haar jaar als Vrouwenvertegenwoordiger. Haar thema zal in 2019 zijn ‘Media’. De NVR heeft er voor gekozen om vanaf 2018 steeds een inkomend Vrouwenvertegenwoordiger te hebben voor het jaar daarop. Hiermee heeft de Vrouwenvertegenwoordiger een extra aanloopjaar voor een betere borging van de voorbereidingsactiviteiten.Met haar thema sluit Willemien aan bij een belangrijk agendapunt van de 62e Commission on the Status of Women die in maart 2018 in New York plaatsvindt: “Challenges and opportunities in achieving gender equality and the empowerment of rural women and girls”.

 

Als mede-eigenaar van een melkveehouderij en vanuit haar bestuursfuncties van Vrouw&Bedrijf LTO-Nederland en Copa Women’s Committee in Brussel is zij al enkele jaren actief met het behartigen van de belangen van vrouwen op het platteland en het versterken van hun positie. Als lid van de adviesraad van de ontwikkelingsorganisatie Agriterra, is haar blik breder dan Nederland en Europa alleen. Willemien: “De vrouwen op het platteland spelen een belangrijke rol in de productie van ons dagelijks voedsel. Zij zijn van grote meerwaarde voor de samenleving, maar hoe is het gesteld met hun eigen positie?”


Voor de voorbereiding van haar statement in oktober in New York gaat Willemien Koning in 2018 actief op pad: gesprekken voeren met (vrouwen)organisaties, deskundigen, Europese en internationale politici en het bedrijfsleven en zij zal zich ook online profileren.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Op de foto (vlnr): Clarice Gargard (2019), Willemien Koning (2018), Nenita La Rose (voorzitter NVR) en Jamila Aanzi (2017).


Uitgebreid zoeken