#caption
Een project over empowerment van ex-slachtoffers van huiselijk geweld
#caption
Een project over empowerment van ex-slachtoffers van huiselijk geweld


Toolkit Kies een Vrouw gemeenteraad

De NVR heeft een toolkit ontwikkeld voor de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart 2018 om organisaties te helpen bij het organiseren van een bijeenkomst.

 

In deze toolkit zijn handvatten te vinden om een bijeenkomst te organiseren in de eigen gemeente over Kies een Vrouw, in de gemeenteraad. Zo staat er informatie over de gemeenteraad zelf, maar ook over het organiseren van zo’n bijeenkomst. Vervolgens staat er ook een uitleg over strategisch stemmen bij de gemeenteraadsverkiezingen, want vrouwen kunnen met voorkeursstemmen in de raad verkozen worden. Het doel is om met hulp van deze bijeenkomsten meer vrouwen verkozen te krijgen in de gemeenteraad. Tevens staan in de toolkit ook handige links naar documenten en websites met meer informatie.

 

Naast de toolkit kunnen lidorganisaties ook een tegemoetkoming aanvragen in de kosten van een bijeenkomst. Meer informatie vindt u hier.

 

De NVR heeft ook een sprekerslijst gemaakt met vrouwen die eventueel op een bijeenkomst kunnen spreken. Meer informatie vindt u hier.

 

Download hier de toolkit:


Uitgebreid zoeken