#caption
Clarice Gargard, Vrouwenvertegenwoordiger 2019 spreekt Algemene Vergadering van de VN toe
#caption
Clarice Gargard, Vrouwenvertegenwoordiger 2019 spreekt Algemene Vergadering van de VN toe


Luxeprobleem én mijn opvolger!

De countdown is nu echt begonnen. In oktober reis ik af naar New York City, als VN vrouwenvertegenwoordiger 2017 én als lid van de Nederlandse regeringsdelegatie. Als onderdeel van de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties, mag ik namens de Nederlandse vrouw de VN toespreken. Spannend? Jazeker! Maar ik kijk er ook met veel plezier naar uit. Wat ga ik er eigenlijk zeggen?

 

Nou, ik heb een beetje een luxeprobleem. Omdat ik in New York voor een inclusieve stem ga, heb ik mezelf voorgenomen om mij door een diverse groep te laten voeden en inspireren. Zo gezegd, zo gedaan. Ik heb gesprekken mogen voeren met vertegenwoordigers van vrouwenorganisaties, politiek, overheden, het bedrijfsleven, en individuele vrouwen én mannen. Persoonlijke ervaringen werden gedeeld, problemen en uitdagingen ter discussie op tafel gelegd en oplossingen werden aangedragen. Elk van die gesprekken was een cadeau op zich en ik heb er enorm van genoten. Ik heb nog een aantal gesprekken staan, en dan moet ik dus aan de slag met mijn luxeprobleem. Ik heb zoveel mooie gesprekken gevoerd, zoveel waardevolle input gekregen, dat ga ik never nooit in die paar minuten spreektijd bij VN kunnen verwerken. Ik móet dus gaan trechteren, een geval van ‘kill your darlings’. Ik begin binnenkort met schrijven, ik hou jullie uiteraard op de hoogte van het schrijfproces. Volg daarvoor de socials, www.facebook.com/onzevrouwinny en www.twitter.com/onzevrouwinny

 

Wellicht dat mijn opvolger wat heeft aan al mijn ‘darlings’ die mijn speech niet gaan redden. Opvolger? Vrouwenvertegenwoordiger ben je voor een jaar en dus is de Nederlandse Vrouwen Raad (NVR) inmiddels gestart met de werving van de VN vrouwenvertegenwoordiger voor 2018. Dus, wil jij volgend jaar óók mooie gesprekken voeren? Wil jij volgend jaar ook de Verenigde Naties toespreken? Aarzel dan niet en solliciteer, of stuur de vacature door naar iemand anders in je netwerk >> http://www.nederlandsevrouwenraad.nl/html/index.php?paginaID=3389

 

Eén van mijn doelen voor dit jaar was het bekender maken van de rol. Ik ben dan ook blij als ik zie hoe vaak de vacature is gedeeld. En hoe potentiële opvolgers worden getagd. Maar nog blijer word ik van ál die vrouwen (en zo heel af en toe een man) die mij via alle mogelijke kanalen benaderen voor meer informatie en mij melden dat ze overwegen om te solliciteren. Yeah!

 

Om mijn luxeprobleem nog groter te maken, mag in augustus nog altijd input voor mijn speech met mij worden gedeeld. Wat wil jij mij nog meegeven? Laat het weten via de Facebook pagina.

 

Tot snel! X, Jamila.


Uitgebreid zoeken