#caption
#caption


Loud and united: European Women’s Lobby Observatory pleit voor échte verandering

Essa Reijmers is namens de NVR lid van de European Women's Lobby Observatory on Violence Against Women. Zij is naar de vergadering geweest op 8 juni 2017. Lees hier haar verslag.

 

Loud and United, onder dat motto gingen enkele honderden vrouwen -  en ook een aantal mannen -de straat op in Brussel op 8 juni 2017. De mars was onderdeel van het publieksevenement dat de European Women’s Lobby Observatory on Violence Against Women organiseerde in het kader van haar 20-jarig bestaan.  “We zijn nog ver van een Europa waarin alle vrouwen en meisjes een leven vrij van geweld kunnen leven. 1 op de 3 vrouwen wordt slachtoffer van geweld door mannen gedurende haar leven. Elke dag sterven er 50 vrouwen in Europa. Elke 8 minuten verkracht een man een vrouw,”  aldus Edith Schratzberger-Vecsei, voorzitter van de European Women’s Lobby. Daarom pleit de EWL voor échte verandering en actie in plaats van hervorming. De Istanbul Conventie is daartoe het belangrijkste middel: de EWL voert lobby op alle niveaus voor ratificering door alle Europese landen en volgt de implementatie nauwlettend. Gloria Steinem, journaliste en feministisch boegbeeld, sprak zowel bij het debat als de mars inspirerende woorden. Zij bezocht in de dagen eromheen ook tal van werksessies van de EWL. Meer weten over de EWL en Loud and United? 

 

Tijdens de Observatory meeting vond ook de aftrap plaats van het project HerNetHerRights over vormen van online geweld tegen vrouwen en meisjes. De komende zes maanden wordt gewerkt aan het verscherpen van het beeld van aard, omvang en impact van deze problematiek in Europa en ook aan ‘good practices’. Meer weten?


Uitgebreid zoeken