#caption
#caption
Workshop Nationale Jeugdraad door Luce van Kempen en Jahkini Bisselin


9
mrt
2017
Na 100 jaar vrouwenkiesrecht nu: “Kies een vrouw ….”

De Nederlandse Vrouwen Raad is gevraagd te spreken bij Stadmakerij Lelystad over 100 jaar vrouwenkiesrecht en onze campagne Kies een Vrouw. Kom ook 9 maart om 20uur naar de bibliotheek in Lelystad.

 

De uitnodiging op de website

 

Dit jaar is het 100 jaar geleden dat dankzij Aletta Jacobs en de haren vrouwen stemrecht hebben gekregen. Op donderdag 9 maart, een dag na Internationale Vrouwendag en ongeveer een week voor Nederland naar de stembus gaat, organiseert de Stadsmakerij een gesprek over de vraag waar dit kiesrecht toe heeft geleid.

 

We doen dat met lokale vrouwelijke politici en bestuurders en Roséanne Aukes. Zij is bij de Nederlandse Vrouwen Raad (NVR) projectleider voor de campagne Kies een vrouw. Het aandeel van vrouwen in de Tweede Kamer doet namelijk nog geen recht aan de gewenste 50/50 man/vrouw-verhouding. Deze campagne draagt bij aan het streven om het percentage vrouwen in besluitvormende functies omhoog te krijgen. Roseanne gaat met de lokale politici en bestuurders en de aanwezigen in gesprek over de gewenste effecten en hoe we die kunnen bereiken. De Stadmakerij is benieuwd naar de verschillende gezichtspunten en nodigt u van harte uit om deze met elkaar te delen.

 

Datum en tijd:
9 maart 20.00-22.00 uur

 

Locatie:
Flevomeer Bibliotheek De Promesse 4, Lelystad

 

Gratis


Kalender
8
mei
2019
FEM Talks: VP Carree
Naast de landelijke FEM Talk op 28 mei organiseren onze lidorganisaties ook regionale FEM Talks. Deze editie wordt georganiseerd door Vrouwenplatform Carree. Locatie: Heerde. Meer informatie volgt.
25
mei
2019
Alg. Ledenvergadering
28
mei
2019
FEM Talks NL
15
jun
2019
FEM Talks: MVR
Deze editie wordt georganiseerd door de Molukse Vrouwen Raad. Thema: werk en mantelzorg. Meer informatie volgt.
9
sep
2019
Prinsessendag 2019

Discussieforum

Doneer nu!

Onze vrouw in New York

Op bezoek bij


Uitgebreid zoeken