#caption
Aandacht voor vrouwen op het platteland
#caption


8
mrt
2017
Avond over vrouwenrechten op Internationale Vrouwendag

Onze lidorganisatie Vrouwen in de PvdA (ViP) organiseren op Internationale Vrouwendag op 8 maart in Bar Beton op het Centraal Station in Utrecht vanaf 19.00 uur een avond over vrouwenrechten. Onder andere Marleen Barth en Joyce Sylvester zullen het gesprek aangaan met bezoekers. ’s Middags zijn er ook al activiteiten.

 

Marleen Barth is voorzitter van de PvdA-fractie in de Eerste Kamer. Zij zal spreken over bijna 100 jaar kiesrecht voor vrouwen in Nederland. Wat heeft het ons opgeleverd? Wat moeten we nog bereiken in de toekomst?

 

Ombudsvrouw
Joyce Sylvester, substituut Nationale Ombudsvrouw, praat over de rechten van allochtone vrouwen. Zijn deze gelijk aan de rechten van autochtone vrouwen? Waar moet hier nog aan gewerkt worden in de toekomst.

 

De avond wordt gepresenteerd door Lou Repetur, voorzitter van de PvdA in Utrecht. Zij zal ook het debat leiden tussen bezoekers en sprekers en er is genoeg ruimte voor vragen. De avond duurt tot 21.30 uur met een afsluitende borrel en is vrij toegankelijk voor vrouwen en mannen.

 

Kinderopvang
Eind van de middag bezoeken een aantal Rode Vrouwen kinderopvang Small Steps in Utrecht om daar de kinderopvang in het zonnetje te zetten. Kinderopvang maakt het mogelijk dat vrouwen en mannen met kinderen ook kunnen werken.

 

Vervolgens wordt er op het Centraal Station geflyerd om aandacht te vragen voor vrouwenrechten en de avond.
 

Kosten

Gratis, aanmelden niet verplicht.


Kalender
8
mei
2019
FEM Talks: VP Carree
Naast de landelijke FEM Talk op 28 mei organiseren onze lidorganisaties ook regionale FEM Talks. Deze editie wordt georganiseerd door Vrouwenplatform Carree. Locatie: Heerde. Meer informatie volgt.
25
mei
2019
Alg. Ledenvergadering
28
mei
2019
FEM Talks NL
15
jun
2019
FEM Talks: MVR
Deze editie wordt georganiseerd door de Molukse Vrouwen Raad. Thema: werk en mantelzorg. Meer informatie volgt.
9
sep
2019
Prinsessendag 2019

Discussieforum

Doneer nu!

Onze vrouw in New York

Op bezoek bij


Uitgebreid zoeken