#caption
Een project over empowerment van ex-slachtoffers van huiselijk geweld
#caption
Een project over empowerment van ex-slachtoffers van huiselijk geweld


Persbericht VrouwenStemmen 2017 "Kies een Vrouw"

Persbericht                                                                                                                                               15 februari 2017

VrouwenStemmen 2017 “Kies een vrouw”

 

Honderd jaar passief vrouwen kiesrecht. 1917 – 2017. Al honderd jaar kunnen vrouwen verkozen worden in de Tweede Kamer. Laten we met deze verkiezingen extra gebruik maken van dit recht door een vrouw te kiezen.

 

De Nederlandse Vrouwen Raad zet zich ook met deze verkiezingen in voor een betere machtsbalans, een eerlijkere verdeling van vrouwen in besluitvormende functies en dus ook in de Tweede Kamer. Er zijn op dit moment 56 vrouwelijke Tweede Kamerleden, dat is 37%. Het aandeel vrouwen in de Tweede Kamer is sinds 2012 afgenomen. De Tweede Kamer hoort een afspiegeling te zijn van de samenleving en dat is het nu niet.

 

De NVR roept op om deze verkiezingen strategisch te stemmen en een vrouw te kiezen. Stem niet op de eerste vrouw van de lijst, maar kies een vrouw op een lagere positie, een vrouw die anders buiten de boot zou vallen.

 

Bij de vorige verkiezingen van 2012 had een kandidaat 15.708 voorkeurstemmen nodig om te worden verkozen. Dit is helaas geen enkele vrouw in 2012 gelukt. Laten we er met zijn allen voor zorgen dat in 2017 wel een vrouw het lukt om via voorkeurstemmen in de Tweede Kamer te komen!

 

De NVR heeft voor de verkiezingen een toolkit gemaakt met daarin handige informatie over “Kies een vrouw”. In de toolkit staat een uitleg over strategisch stemmen, maar ook een stappenplan hoe organisaties een verkiezingsbijeenkomst kunnen organiseren.

 

De NVR heeft vele deskundigen die over “Kies een Vrouw” kunnen spreken en schrijven.

 

Voor meer informatie kijk op www.kieseenvrouw.nl

-----------------------------------------------

Noot voor de redactie:

Voor meer informatie: Roséanne Aukes, communicatiemedewerker NVR, r.aukes@de-nvr.nl 06-27350889.


De Nederlandse Vrouwen Raad is de koepel van meer dan 50 vrouwenorganisaties met een totaal bereik van ca. 1 miljoen vrouwen.

Nederlandse Vrouwen Raad, Laan van Meerdervoort 70, 2517 AN Den Haag, 070-3469304, info@de-nvr.nl, www.nederlandsevrouwenraad.nl


Uitgebreid zoeken