#caption
#caption


NVR liep mee in de Women's March 21 januari 2017

#WhyIMarch Iedereen telt mee, NVR.Samen met Wo=Men, Doetank PEER, Hollaback Nederland en Fem4all heeft de NVR de Women’s March in Den Haag georganiseerd. Deze mars stond in het teken van vrouwenrechten en gelijke rechten. De NVR loopt mee en organiseert mee omdat wij vinden dat Iedereen mee telt.

 

Op 21 januari (een dag na de aanstelling van Donald Trump als Amerikaanse president) liepen minstens 1 miljoen mensen in een mars voor vrouwenrechten. Wat begon als een mars in Washington is uitgegroeid tot een wereldwijde actie waarbij vrouwen, mannen en kinderen een statement maken tegen ongelijkheid.

 

 Women's March 21 januari 2017In de mars in Den Haag kaarten we expliciet vrouwenrechten aan. Maar de mars is ook voor een samenleving waarin de rechten, veiligheid en gezondheid van alle burgers, ongeacht hun sociale, economische of culturele achtergrond, gerespecteerd worden.

In aanloop naar de Nederlandse verkiezingen in maart laten we een tegengeluid horen, tegen seksisme, racisme, homofobie en LHBT+-discriminatie, inkomens- en kansenongelijkheid, leeftijdsdiscriminatie en andere vormen van discriminatie. En vóór verbinding, handhaving van mensenrechten en eerlijke behandeling hier én in de rest van de wereld. Wij spreken de zorgen uit over groeiende ongelijkheid, toenemende spanningen in de maatschappij en het afnemen van het vertrouwen in elkaar en in de politiek. Wij streven naar een samenleving waarbij er naar elkaar geluisterd wordt en iedereen gehoord mag worden. En waarbij Nederland ook internationaal zich blijft inzetten voor gelijke rechten voor iedereen.

 

De opkomst was groter dan verwacht, uiteindelijk stonden er meer dan 1000 mensen op het malieveld om mee te lopen naar de Amerikaanse Ambassade. Het was een mooie mars met een goede sfeer. Voor meer informatie en foto’s kijk op de evenementenpagina op Facebook van de Women’s March in Den Haag.
 

Jamila Aanzi, vrouwenvertegenwoordiger 2017

Jamila Aanzi vvt 2017 op de Women's March in AmsterdamZaterdag 21 januari 2017, een dag na de inauguratie van de 45e president van de Verenigde Staten, stond een vrouwenmars in Washington gepland. Al gauw na de aankondiging van deze mars, volgden ook de aankondigingen van zustermarsen over de hele wereld. Miljoenen mensen, mannen, vrouwen, kinderen, allen gingen  tijdens honderden marsen de straat op. Vóór solidariteit en tegen discriminatie. Vóór gelijkheid en tegen uitsluiting. Vóór elkaar! Ik ging ook de straat op, in Amsterdam. Vanuit het IAmsterdam teken op het museumplein marcheerden duizenden mensen op een zonnige zaterdagmiddag richting de heuvel op het plein. De mars eindigde bij het Amerikaanse consulaat, met inspirerende speeches, leuzen (equal rights are human rights) en zeer creatieve borden. 

 

#WhyIMarch: ik liep mee uit solidariteit met de mars van Washington, ik liep mee voor mijzelf en voor alle vrouwen die ik persoonlijk ken. Maar ook voor al die andere oma's, moeders, dochters, zussen, nichten, vriendinnen die ik niet persoonlijk ken, maar die ik hetzelfde wens als voor mijzelf: veiligheid, vrijheid en gelijkheid!

 

Anouk Creusen, vicevoorzitter Nederlandse Vrouwen RaadAnouk Creusen op de Women's March in Amsterdam

 

Anouk was bij de mars in Amsterdam.

#WhyIMarch Ik loop mee omdat ik geloof in gelijke rechten voor ieder mens. Met leiders aan de macht die hier niet in geloven, is het belangrijk om de wereld te laten zien dat we ons over grenzen heen voor dezelfde waarden sterk kunnen maken.


Uitgebreid zoeken