#caption
VN Vrouwenvertegenwoordger 2020: Angela Maas
#caption
Willemien Koning Vrouwenvertegenwoordiger 2018


21
jan
2017
Loop mee met de Women's March in Amsterdam of Den Haag

Op 21 januari (een dag na de aanstelling van Donald Trump als Amerikaanse president) lopen minstens 1 miljoen mensen in een mars voor vrouwenrechten. Wat begon als een mars in Washington is uitgegroeid tot een wereldwijde actie waarbij vrouwen, mannen en kinderen een statement maken tegen ongelijkheid.

De NVR is medeorganisator van de Women's March in Den Haag.
Dit is het facebook evenement voor de mars in Den Haag


In de mars in Den Haag kaarten we expliciet vrouwenrechten aan. Maar de mars is ook voor een samenleving waarin de rechten, veiligheid en gezondheid van alle burgers, ongeacht hun sociale, economische of culturele achtergrond, gerespecteerd worden.

In aanloop naar de Nederlandse verkiezingen in maart laten we een tegengeluid horen, tegen seksisme, racisme, homofobie en LHBT+-discriminatie, inkomens- en kansenongelijkheid, leeftijdsdiscriminatie en andere vormen van discriminatie. En vóór verbinding, handhaving van mensenrechten en eerlijke behandeling hier én in de rest van de wereld. Wij spreken de zorgen uit over groeiende ongelijkheid, toenemende spanningen in de maatschappij en het afnemen van het vertrouwen in elkaar en in de politiek. In de Verenigde Staten is Trump verkozen tot president. Er heerst veel onvrede. Ook in Nederland herkennen we deze onrust. Wij streven naar een samenleving waarbij er naar elkaar geluisterd wordt en iedereen gehoord mag worden. En waarbij Nederland ook internationaal zich blijft inzetten voor gelijke rechten voor iedereen.

Dus, wil jij ook graag de Tweede Kamer uitnodigen zich in te zetten voor een samenleving waarin we elkaar kunnen vertrouwen, waarin we met elkaar in gesprek blijven gaan, waarbij iedereen op een respectvolle manier wordt behandeld hier én in de rest van de wereld? En wil je een historisch moment meemaken? Doe met ons mee!


Programma: Het begint om 13 uur op Malieveld en daarna lopen we langs de Amerikaanse ambassade en weer terug naar Malieveld.

Locatie: Malieveld Den Haag
Tijd: 13-15 uur

Deze mars is gelinkt aan de Women’s March on Washington en bevriend met de Women’s March – Amsterdam, en wordt georganiseerd door: Fem4All, African Sky, Doetank PEER, WO=MEN, Hollaback! Nederland, de Nederlandse Vrouwen Raad en vele andere organisaties.
 


Kalender
1
okt
2020
Speech Angela Maas
16
okt
2020
Young Feminist Weekend 2020
Vol. Aanmelden kan niet meer
21
nov
2020
Alg. Ledenvergadering
Save the date!

Doneer nu!

Onze vrouw in New York

Op bezoek bij


Uitgebreid zoeken