#caption
#caption


Marije Cornelissen heeft het stokje overgedragen aan Jamila Aanzi

De overdracht van vrouwenvertegenwoordiger is officieel. Marije Cornelissen heeft het stokje overgedragen aan Jamila Aanzi. Jamila zal dit jaar vrouwenvertegenwoordiger zijn met het thema: women's economic empowerment in a changing world of work. Volg haar op Twitter @OnzeVrouwInNY en op facebook: Onze Vrouw In NY om op de hoogte te blijven van wat ze dit jaar gaat doen.

 

Marije Cornelissen 3 januari 2017:

Al 3 januari! Hoog tijd om iedereen een geweldig feministisch en gendergelijk 2017 toe te wensen, en het stokje over te dragen aan mijn opvolgster Jamila Aanzi.
 

Het lijkt gister dat ik werd geselecteerd als Vrouwenvertegenwoordiger 2016. Het jaar is omgevlogen. Geweldig was het, van de speech in de VN tot het diner op Paleis Noordeinde. Ik heb vooral genoten van de honderden vrouwen in binnen en buitenland die ik heb gesproken over vrouwen en klimaatverandering. Wat een inspiratie en kracht herbergt de vrouwenbeweging!
 

Ik stop uiteraard niet met vechten voor een wereld waarin gendergelijkheid de normaalste zaak van de wereld is. Sinds oktober ben ik directeur van UN Women Nederland, en komend jaar zal ik me vanuit die rol vol inzetten.
 

Rest mij om mijn geweldige opvolgster een minstens even geweldig jaar toe te wensen; heel veel succes en plezier komend jaar, Jamila!
 

Marije Cornelissen en Jamila Aanzi
 

Jamila Aanzi 10 januari 2017:

Dit jaar mag ik Marije opvolgen en aan de slag als VN vrouwenvertegenwoordiger en daar heb ik ontzettend veel zin in. Het thema van de VN voor 2017 is: women's economic empowerment in a changing world of work. Ik kijk er naar uit om met dit thema aan de slag te gaan en hier met vrouwen én mannen over in gesprek te gaan, online en offline.
 

Ik zal jullie regelmatig op de hoogte houden en verslag doen van mijn activiteiten, en natuurlijk ook verslag doen van mijn reizen naar de VN. De eerste is in maart, dan ga ik naar de 61e vergadering van de CSW.
 

Wordt vervolgd!
 

Groet,

Jamila Aanzi


Uitgebreid zoeken