#caption
#caption


Oproep aan lidorganisaties om te reageren op initiatiefwet herziening partneralimentatie

In de Algemene Ledenvergadering heeft Marjan Nieuwenhuis van onze lidorganisatie WOUW de actie over de initiatiefwet herziening partneralimentatie uitgelegd. Zij roept de lidorganisaties op om een brief te sturen.

 

Lees hier haar hele brief aan de lidorganisaties

 

Er is veel kritiek op de initiatiefwet partneralimentatie gekomen, o.a. van enkele lidorganisaties van de NVR en van de vereniging ‘Vrouw en Recht’. De Raad van State heeft een vernietigend advies geschreven over de voorstellen: ‘Ze merkt op dat de initiatiefnemers uitgaan van een situatie die ver verwijderd is van de huidige maatschappelijke realiteit, namelijk dat betaalde arbeid en zorg gelijk verdeeld zijn over beide partners. Ze adviseren om een aantal zaken te heroverwegen, omdat het wetsontwerp onvoldoende duidelijk maakt dat de door de initiatiefnemers gesignaleerde problemen tot een oplossing zal leiden’.

 

Uit de reactie van de initiatiefnemers blijkt dat ze hun initiatiefwet niet zullen aanpassen.

 

Wat uw organisatie kan doen?

Het is de bedoeling van de initiatiefnemers omstreeks 15 december de vragen van commissieleden beantwoord te hebben, waarna er 20 december een besluit wordt genomen of het wetsontwerp in de Tweede Kamer voor het verkiezingsreces, dat eind februari 2017 begint, behandeld gaat worden.

 

U kunt bijgaande brief aan de kamerleden sturen.

 

Graag geef ik nadere informatie over dit ingewikkelde en lastige onderwerp,

 

Met vriendelijke groet,

Marjan Nieuwenhuis,

Namens de studiegroep EZ van de Wouw,

020 6793159, marnieuw@dds.nl

en

Liesbeth Sijsling,

Was o.a. directeur van het Clara Wichmann Instituut en vertegenwoordigster namens de Nederlandse vrouwenbeweging bij de European Women Lobby.


Uitgebreid zoeken

     
 IIW NL          
  
     
           
     
  
  
  
     
        
  
  
     
     
     
     
     
     
 IIW NL