#caption
Clarice Gargard, Vrouwenvertegenwoordiger 2019 spreekt Algemene Vergadering van de VN toe
#caption
Clarice Gargard, Vrouwenvertegenwoordiger 2019 spreekt Algemene Vergadering van de VN toe


De Nederlandse Vrouwen Raad draagt Jamila Aanzi voor als vrouwenvertegenwoordiger AVVN 2017.

De Nederlandse Vrouwen Raad draagt Jamila Aanzi voor als vrouwenvertegenwoordiger in de Koninkrijksdelegatie naar de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties in 2017.

 

PERSBERICHT - 29 november 2016

Jamila Aanzi Vrouwenvertegenwoordiger 2017De positie van vrouwen in een wereld waarin arbeid en arbeidsomstandigheden sterk veranderen, dat is het thema waarover Jamila Aanzi regeringsleiders in de Verenigde Naties volgend jaar gaat toespreken. Als Vrouwenvertegenwoordiger zal zij in oktober 2017 deel uitmaken van de Regeringsdelegatie naar de Algemene  Vergadering van de VN. De Nederlandse Vrouwen Raad (NVR) heeft Jamila Aanzi daartoe voorgedragen.

Met haar thema sluit Jamila aan bij een belangrijk agendapunt van de 61e Commission on the Status of Women die in maart 2017 in New York plaatsvindt: Women’s economic empowerment in the changing world of work.

Jamila Aanzi koppelt dit thema aan haar ervaring en achtergrond. Ze is een gedreven pleitbezorger voor de rechten van (jonge) vrouwen. Jamila brengt een relevant netwerk en internationale ervaring mee. Ze heeft een HBO studie Bedrijfseconomie en een WO studie Beleid Communicatie en Organisatie gevolgd. Momenteel is ze actief als lid van een denktank van een onafhankelijk vermogensfonds dat de vraag centraal stelt hoe de arbeidsmarkt zich gaat ontwikkelen en wat dat vraagt van de talentontwikkeling van jongeren en werkenden. Ook is ze internationaal trainer van politieke partijen, ervaren in het voeren van campagnes en  getraind in het omgaan met media. Vanuit verschillende bestuursfuncties deed ze ervaring op waaronder als vicevoorzitter van FNV Jong.

 

Jamila: “Door de diversiteit die mijn netwerk met zich meebrengt, ben ik in staat om vrouwen uit alle lagen van de samenleving te spreken, arm en rijk, jong en oud, laag- en hoogopgeleid, met of zonder werk, in Nederland geboren of elders op de wereld. Ik wil ze spreken om over een jaar de stem van de Nederlandse vrouw een inclusieve stem te laten zijn.”


Voor de voorbereiding van haar statement in oktober in New York gaat Jamila Aanzi in 2017 actief op pad: gesprekken voeren met vrouwenorganisaties, vrouwen zelf, maar ook mannen, Europese en internationale politici en organisaties, werkbezoeken afleggen, en debatten stimuleren.

 

 “De ongelijkheid tussen mannen en vrouwen is de afgelopen tien jaar met slechts vier procent afgenomen. Vrouwen verdienen nu ongeveer wat mannen in 2006 verdienden. Als we in Nederland in dit tempo doorgaan wordt verwacht dat in het jaar 2133 de ongelijkheid tussen mannen en vrouwen zal zijn opgeheven. 2133?!? Dit mogen wij niet normaal vinden!

 

Dat moet toch veel sneller kunnen dan 117 jaar. Hoe? Dat wil ik als VN-vrouwenvertegenwoordiger gaan onderzoeken. Door met vrouwen in gesprek te gaan, maar ook met mannen. Want mannen hebben het nog steeds vaker voor het zeggen dan vrouwen, in het bedrijfsleven, in de politiek en op het internationale toneel. Het zijn tevens deze mannen die er juist baat bij hebben als vrouwen vaker naast hun komen te staan. De bedrijfsresultaten worden er beter van, de beleidsvoorstellen worden er beter van, de wereld wordt er beter van. Diversiteit loont nou eenmaal, laten we er nu echt werk van maken.”


Sinds het ontstaan van de Verenigde Naties in 1945 maakt ieder jaar een Vrouwenvertegenwoordiger deel uit van de Nederlandse Regeringsdelegatie naar de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties. Nederland is hiermee uniek en leidend in de wereld. De VN Vrouwenvertegenwoordiger wordt van oudsher geselecteerd en begeleid door de Nederlandse Vrouwen Raad (www.nederlandsevrouwenraad.nl/OnzeVrouwinNY).


Zie hier het hele persbericht


Uitgebreid zoeken