#caption
Willemien Koning Vrouwenvertegenwoordiger 2018
#caption


Orange The World! Make the World Orange

#OrangeTheWorld #16days Zie de website van UN Women voor meer informatie

 

International Council of Women: Do we need an international day to remind us that violence against women and girls is the most pervasive violation of human rights in the world today? Statement to mark The International Day for the Elimination of Violence against Women. 25th November 2016 and Human Rights Day 10th December 2016

 

Gisteren 24 november is het startsein gegeven voor 16 dagen van actie tegen geweld tegen vrouwen: Orange The World. Verschillende vrouwen van de Nederlandse Vrouwen Raad, Atria, Blijfgroep, UN Women en Marije Cornelissen, vrouwenvertegenwoordiger waren aanwezig.


Het EYE werd vanavond in het oranje gezet. Ministers Ploumen en Bussemaker zetten het oranje licht aan op 24 november om 21.00 uur.

Minister Bussemaker: Kunst kan ontroeren maar ook confronteren. Helaas is het heel erg hard nodig om de wereld oranje te maken. Voorbeelden te over: Keulen, Uitspraken van Trump, Bangalijsten. Voorbeelden zijn er in alle rangen en standen. Er is nog veel werkte doen om geweld tegen vrouwen aan te pakken. Het is geen grap. Het moet stoppen. We hebben mannen nodig die ook hiertegen vechten. Vrouwen pakken aan, juist samen met mannen.

Minister Ploumen doet de internationale campagne en geeft wereldwijd aandacht. Ploumen komt net uit Indonesië. Waar dan ook en door wie dan ook overal op de wereld moet het stoppen. Laten we aan elkaar laten zien dat we tegen zijn en ervoor staan. Laten we het OOG open houden om geweld tegen vrouwen en meisjes te stoppen.


Yvonne Carels
Nederlandse Vrouwen Raad

 


Uitgebreid zoeken