#caption
Goede raad van lidorganisatie ZijActief Limburg
#caption
Goede raad van lidorganisatie ZijActief Limburg


Tesselschade-Arbeid Adelt (TAA) eert een krachtige vrouw

Op 2  juni werd in het Rosarium te Amsterdam, door TAA de Maria Tesselschäde Prijs uitgereikt, een prijs voor voorbeeldvrouwen.

 

Het oudste/eerste lid van de NVR, de vereniging Tesselschade-Arbeid Adelt, kortweg TAA, bestaat dit jaar 145 jaar. Bij dit lustrum werd op 2 juni  voor de 2de keer de Maria Tesselschade Prijs uitgereikt. Al vanaf de oprichting is de belangrijkste doelstelling van TAA, het ondersteunen van vrouwen op weg naar economische zelfstandigheid.

 

Dankwoord winnares Maria Tesselschadeprijs 2016De prijs is een eerbetoon aan een vrouw, die onder moeilijke omstandigheden deze economische zelfstandigheid heeft bereikt of dit voor anderen mogelijk heeft gemaakt en daarmee een voorbeeld is voor andere vrouwen. De prijs wordt eens in de vijf jaar uitgereikt bij een lustrum van TAA en bestaat uit een bronzen beeld van de kunstenares, Netty Werkman

 

Bestuursleden, leden en anderen hebben een vrouw kunnen voordragen die voldoet aan de criteria. Uit een selectie van vijf genomineerden is door de jury een winnares gekozen.

 

De jury bestond dit jaar uit de volgende personen: mevrouw Ankie Broekers, voorzitter van de Eerste Kamer, mevrouw Pauline Meurs, hoogleraar aan de Erasmus Universiteit Rotterdam, mevrouw Pauline van der Meer Mohr, tot voor kort college voorzitter van het Bestuur van EUR, mevrouw Willie Nentjes, de winnares van de prijs in 2011 en Spoek Verstraaten, bestuurslid TAA.

De genomineerden waren: Willemijn van Werkum, Corina Schaap, Jolijn Creutzberg, Marijke Roelofsen en Lativa El Ouali.

 

De jury heeft Lativa El Ouali uitgeroepen tot winnares 2016.

 

Winnares Maria Tesselschadeprijs 2016 Lativa El OualiLativa heeft na een scheiding als alleenstaande moeder met twee zeer kleine kinderen onder moeilijke organisatorische en financiële omstandigheden, op eigen kracht haar studies weten af te ronde. Ze startte haar eerste opleiding in het LBO met een opleiding voor detailhandel en onderwijs. Vervolgens haalde ze het Middenstandsdiploma en stroomde door naar de PABO.

 

Daarna richtte zij het Peutercollege  op in Rotterdam. Zij ontwikkelde een methodiek voor  een intensief pedagogisch programma voor 2- en 3-jarigen, dat aansluit bij de visie van de Onderwijsraad. Het is volgens haar de basis voor een kansrijk leven. Sociale ongelijkheid, opvoedingskwesties, communicatieproblemen en financiële problemen, zijn maar enkele factoren die ervoor kunnen zorgen dat kinderen al jong op achterstand komen. Met wat extra ondersteuning én in samenwerking met het gezin, kan die achterstand worden weggewerkt of zelfs worden omgezet in een voorsprong. Zij schept hiermee werkgelegenheid  aan 35 medewerkers.

 

Haar doorzettingsvermogen, haar creativiteit en haar deskundigheid maken haar een terechte winnares.

Zie ook de website van de TAA


Uitgebreid zoeken