#caption
#caption


Koninklijke Onderscheidingen voor NVR coryfeeen

Op 26 april 2016 is Alice Bouman-Dentener benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Jozias van Aartsen, burgemeester van Den Haag, speldde bij Alice de versierselen op die behoren bij deze koninklijke onderscheiding.

Alice Bouman was van 1998 tot 2011 eerst Senior Policy Advisor and Programme Manager Sustainable Development en later Algemeen Secretaris van de Nederlandse Vrouwen Raad. Ze heeft zich jarenlang ingezet om erkenning te krijgen voor de NVR als belangrijke maatschappelijke organisatie bij beleidsmakers en politici. Alice was de drijvende kracht achter verschillende landelijke projecten van de NVR waaraan vele vrijwilligers uit de vrouwenorganisaties mee werkten:

Daarnaast was en is zij nog steeds zeer actief als vrijwilliger. Zo was zij de oprichter in 2004 en voorzitter van 2004 tot 2014 van het Women for Water Partnership, waarvan zij na haar afscheid Honorary Founding President werd. Tweemaal was zij Vrouwenvertegenwoordiger bij belangrijke vergaderingen van de Verenigde Naties. In 1999 sprak zij als vertegenwoordiger van de Nederlandse vrouwen in de Algemene Vergadering van de VN. Tegenover de  wereldleiders in New York  pleitte zij vurig voor gender equality en wees hen op de kracht van de georganiseerde vrouwenbeweging. In  2002 nam zij als Vrouwenvertegenwoordiger deel aan de World Summit for Sustainable Development in Johannesburg en sprak daar over sustainable development en gender.

Tegenwoordig is Alice interim-voorzitter van het Global Water Partnership en voorzitter van het European Water Stewardship.

Nog een andere NVR coryfee kreeg in Den Haag een onderscheiding toegekend. Dat was Ellen Zevenbergen-van Beek, die als vertegenwoordiger van de lidorganisatie Vrouwenbelangen jarenlang samenwerkte met en voor de NVR.

De NVR kent haar als een graag geziene deelnemer aan talrijke landelijke activiteiten, aan de organisatie en inhoud waarvan zij substantieel heeft bijgedragen. Haar belangrijkste bijdrage in NVR verband was haar deelname in de NVR Commissie Duurzame Ontwikkeling, waar zij als penningmeester zorg droeg voor een gezonde financiële basis voor de talrijke projecten die de Commissie in haar gloriejaren heeft ontwikkeld en uitgevoerd.

Van 1999 tot en met 2004 zette zij haar creativiteit en organisatietalent in voor workshops, symposia en congressen op uiteenlopende onderwerpen als duurzame productie en consumptie, water en gender, internationale samenwerking en biotechnologie en genetische modificatie. Ze ondersteunde vrouwenvertegenwoordigers in regeringsdelegaties en vertegenwoordigde de Nederlandse vrouwen onder andere bij de ontwikkeling van een nationale strategie voor duurzame ontwikkeling.


Uitgebreid zoeken