#caption
FEM Talk 2019: de winst van werk en de waarde van zorg
#caption
VN Vrouwenvertegenwoordger 2020: Angela Maas


25
sep
2014
Prinsjesdagborrel: Zorgen voor morgen

Atria organiseert op 25 september 2014 de Prinsjesdagborrel met als thema 'de kansen en valkuilen van de participatiesamenleving'. De Prinsjesdagborrel staat traditiegetrouw in het teken van de net verschenen Rijksbegroting. Atria analyseert deze op de effecten voor vrouwen en mannen, en wat dit betekent voor hun participatie in de samenleving.

Hoe gaan vrouwen en mannen in de participatiesamenleving betaalde arbeid, zorg voor kinderen, mantelzorg, vrijwilligerswerk en vrije tijd zo eerlijk mogelijk verdelen?
De kans bestaat dat de toenemende vraag naar onbetaalde zorg vooral bij vrouwen wordt neergelegd. Hoe voorkomen we dat zij daardoor zwaarder belast worden, minder gaan werken en moeilijker economisch zelfstandig kunnen blijven?

Laat u inspireren door de feiten, cijfers en invalshoeken van de sprekers. Discussieer mee: wat zijn kansen, valkuilen en blinde vlekken? Kortom: hoe zorgen we samen dat met de participatiesamenleving de genderongelijkheid niet toeneemt?

Programma
Vanaf 14.00 uur bent u van harte welkom in het SER-gebouw, op loopafstand van het Centraal Station in Den Haag.
Na een openingswoord door Renée Römkens, directeur Atria, presenteert Hanna Harthoorn, onderzoeker bij Atria, een analyse van de Rijksbegroting 2015. Onder leiding van dagvoorzitter Anousha Nzume gaan verschillende sprekers in op de kansen en valkuilen van de participatiesamenleving. Een van de sprekers is Tanja van der Lippe, hoogleraar Sociologie van huishoudens en arbeidsrelaties aan de Universiteit Utrecht. Zij onderzoekt de voorwaarden die nodig zijn om op een gezonde manier werk en privé te combineren, inclusief de zorg voor kinderen en ouders.

Uiteraard wordt afgesloten met een gezellige netwerkborrel. Hier kunt u onder andere napraten met een aantal deskundigen aan onze Participatietafels.

De Prinsjesdagborrel is bedoeld voor beleidsmakers werkzaam bij rijksoverheid en gemeenten, maatschappelijke organisaties, vrouwenorganisaties, kenniscentra en politici.

Deelname is gratis. Graag aanmelden vóór 18 september via het aanmeldformulier of telefonisch, via (020) 3031 500.

De Prinsjesdagborrel duurt van 14.00 (inloop) - 17.30 uur en wordt gehouden in het gebouw van de SER, Raadzaal en J.W. de Poushal, Bezuidenhoutseweg 60, Den Haag.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Sihame El Bassa, via pr@atria.nl.

 


Kalender
7
sep
2020
Prinsessendag 2020
Vrouwenpodium
1
okt
2020
Speech Angela Maas
16
okt
2020
Young Feminist Weekend 2020
Meld je nu aan!
21
nov
2020
Alg. Ledenvergadering
Save the date!

Doneer nu!

Onze vrouw in New York

Op bezoek bij


Uitgebreid zoeken