#caption
#caption


Margriet van der Linden als Vrouwenvertegenwoordiger in 2014 naar de VN

Margriet van der LindenDe Nederlandse Vrouwen Raad draagt Margriet van der Linden (43), oud-hoofdredacteur van Opzij, voor als Vrouwenvertegenwoordiger naar de Verenigde Naties. Na haar benoeming door de Minister van Buitenlandse Zaken zal Van der Linden in oktober 2014 deel uitmaken van de Regeringsdelegatie naar de Algemene Vergadering van de VN om daar namens de Nederlandse vrouwen de regeringsleiders van de VN-lidstaten toe te spreken. 

Het thema van Margriet van der Linden in haar toespraak bij de VN is geweld tegen vrouwen en dan met name seksueel geweld. In de voorbereiding van haar ‘statement’ wil zij met stakeholders en vrouwen in Nederland praten over hun ervaringen en welke verhalen en gebeurtenissen hen op dit gebied hebben geraakt. Margriet van der Linden: ‘Het is een eer namens de Nederlandse vrouw de landen van de Verenigde Naties te mogen toespreken over een hoogstnoodzakelijk en wereldwijd gevoelig thema als seksueel geweld tegen vrouwen.’ Behalve voor haar statement in de VN wil Van der Linden informatie verzamelen voor een publicatie over (seksueel) geweld tegen vrouwen in Nederland.

Sinds het ontstaan van de Verenigde Naties in 1945 maakt ieder jaar een Vrouwenvertegenwoordiger deel uit van de Nederlandse Regeringsdelegatie naar de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties. Nederland is hiermee uniek en leidend in de wereld. De VN Vrouwenvertegenwoordiger wordt van oudsher geselecteerd en begeleid door de Nederlandse Vrouwen Raad (NVR).


Uitgebreid zoeken