#caption
Willemien Koning Vrouwenvertegenwoordiger 2018
#caption
Willemien Koning Vrouwenvertegenwoordiger 2018


Caecilia J. van Peski voorgedragen als VN Vrouwenvertegenwoordiger 2010

De Tilburgse drs. Caecilia J. van Peski is voorgedragen aan de Minister van Buitenlandse Zaken voor benoeming tot VN Vrouwenvertegenwoordiger 2010. Als VN Vrouwenvertegenwoordiger zal zij in oktober 2010 namens de Nederlandse vrouwen de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties te New York toespreken.

Drs. Caecilia J. van Peski (39) is verbonden aan BAZN de bestuursacademie te Tilburg, integraal onderdeel van Fontys Hogescholen. Zij voert hier promotieonderzoek uit naar internationaal verkiezingswaarnemerschap en processen rond democratisering. Voorts richt zij zich als onafhankelijk consultant vanuit haar onderneming Van Peski Consult op internationale vraagstukken aangaande democratisering, mensenrechten, civic society building en wereldburgerschap.

Caecilia van Peski is bestuurlijk verbonden aan een aantal nationale en internationale non-gouvernementele organisaties op het gebied van maatschappelijke opbouw. Daartoe behoren de Britse INGO CISV International, Vredesbeweging IKV Pax Christi, de Nederlandse Vereniging voor de Verenigde Naties (NVVN) en de Stichting VredesWetenschappen.

Van Peski studeerde Onderwijs- en Cultuurpsychologie aan de Universiteit van Tilburg en International Development Studies aan het Centre for International Development Issues (CIDIN) van de Radboud Universiteit Nijmegen. Ook volgde zij enkele studies in het buitenland, zoals taal- en cultuurwetenschappen in Moskou en International Peacekeeping aan het UNITAR-POCI trainingscentrum van de VN te Pisa.

In haar statement voor de Algemene Vergadering volgend jaar oktober wil Caecilia van Peski het thema

Uitgebreid zoeken