#caption
#caption


Hester Maij voorgedragen als Vrouwenvertegenwoordiger AVVN 2008

De Nederlandse Vrouwen Raad heeft Hester Maij bij de minister van Buitenlandse Zaken voorgedragen voor benoeming als Vrouwenvertegenwoordiger in de Koninkrijksdelegatie naar de AVVN 2008.

Sedert het ontstaan van de Verenigde Naties maakt een Vrouwenvertegenwoordiger deel uit van de Nederlandse Koninkrijksdelegatie naar de Algemene Vergadering van de Verenige Naties. Ieder jaar spreekt de Vrouwenvertegenwoordiger namens de ‘major group’ vrouwen de Derde Commissie van de Algemene Vergadering toe. Zij wordt geselecteerd en begeleid door de Nederlandse Vrouwen Raad.

Hester Maij (38; gehuwd) heeft in haar werk veel bestuurlijke en politieke ervaring opgedaan. Van oorsprong is zij marketing- en PR-adviseur. Lange tijd is zij werkzaam geweest als beleidsmedewerker in het Europees Parlement voor de commissie Vrouwenrechten, mensenrechten en ontwikkelingssamenwerking. Haar politieke carrière kreeg vooral vorm in de gemeente Amsterdam waar zij enige jaren lid van de gemeenteraad was en van 2002 tot 2006 Wethouder van Milieu, Openbare Ruimte, Sport, Recreatie, Groen en Bedrijven. Ook was zij korte tijd waarnemend burgemeester van Zandvoort.
Hester Maij is voorts zeer actief in allerlei bestuurlijke functies van vrijwilligersorganisaties. Zij is momenteel vice-voorzitter van de CDA Vrouwen.

Hester Maij heeft te kennen gegeven dat zij in de komende periode tot mei 2008 gesprekken wil voeren met lidorganisaties van de Nederlandse Vrouwen Raad en andere vrouwenorganisaties om op basis van die inbreng te kunnen vaststellen over welk onderwerp zij in oktober 2008 als Vrouwenvertegenwoordiger in de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties zal spreken. 

De komende en de gaande vrouw

 

 

De huidige Vrouwenvertegenwoordiger, Regina Smit, heeft op 15 oktober 2007 de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties toegesproken. In haar ‘statement’ constateerde ze dat er onvoldoende vooruitgang is geboekt in onderwijs voor vrouwen en dat inspanningen moeten worden geïntensiveerd om ervoor te zorgen dat in 2015 alle meisjes over de hele wereld naar school gaan.

 


Uitgebreid zoeken