#caption
Afsluitende bijeenkomst succesvol project De Nieuwe Toekomst
#caption
Afsluitende bijeenkomst succesvol project De Nieuwe Toekomst


Stichting 180 neemt unieke interventie De Nieuwe Toekomst over

Een unieke interventie voor één van de meest kwetsbare groepen in Nederland: namelijk vrouwen die met huiselijk geweld te maken hebben gehad. De Nieuwe Toekomst begon een aantal jaar geleden met 1 groep vrouwen, in 1 gemeente en werd met succes verder ontwikkeld door de Nederlandse Vrouwen Raad en Valente. Nu neemt Stichting 180 het stokje over. Met deze overdracht borgen de Nederlandse Vrouwen Raad en Valente de erkende methodiek, en kan De Nieuwe Toekomst met garantie van kwaliteit breed uitgerold worden. 

 

 

Over Stichting 180

Stichting 180 ontwikkelt practice en evidence based programma’s die bijdragen aan het integraal ondersteunen van mensen bij zelfredzaamheid en maatschappelijke participatie, vanuit eigen kracht en met inzet van hun omgeving. De Nieuwe Toekomst sluit uitstekend aan bij de missie en expertise van Stichting 180.

 

Samen met lokale uitvoerders en met subsidie van het Oranje Fonds realiseert 180 een stevig toekomstplan voor De Nieuwe Toekomst. Dit leidt tot verspreiding, verbetering en borging van de interventie.


De Nieuwe Toekomst is de eerste methodiek voor deze doelgroep,  gericht op bevorderen van economische zelfstandigheid van vrouwen ter voorkoming van herhaling van geweld. De aanpak bestaat uit een groepstraining, gevolgd door een periode van persoonlijke coaching. Participatie en economische zelfstandigheid zijn belangrijke beschermende factoren om het risico op herhaling van geweld te voorkomen. Lees meer over de ontwikkeling van de Nieuwe Toekomst >>

 

Meer weten over De Nieuwe Toekomst?

Monique Beute: 06- 82 54 28 80 of kijk op www.180.nl

 


Uitgebreid zoeken