#caption
#caption


Webinar: Aderverkalking bij vrouwen

Hart voor Vrouwen onderzoeksfonds Radboudumc organiseert op 19 juni 2020 om 11.00 uur een webinar over Aderverkalking bij vrouwen. Spreker tijdens het webinar is prof. dr. Angela Maas, VN vrouwenvertegenwoordiger en hoogleraar vrouwencardiologie bij het Radboudumc Nijmegen. Op haar initiatief is Hart voor Vrouwen onderzoeksfonds Radboudumc opgericht.
 

Per dag overlijden er meer vrouwen dan mannen aan hart- en vaatziekten. Dit komt omdat de ziekten zich bij vrouwen minder duidelijk aandienen dan bij mannen. Wetenschappelijk onderzoek is vooral gericht op mannen. Daardoor ontbreekt er gedegen kennis over de symptomen en oorzaken bij vrouwen.


Aderverkalking bij vrouwen

Bij zowel mannen als vrouwen kunnen aders dichtslibben. Het verschil is dat bij mannen de vernauwingen op één plek in de bloedvaten ontstaan en bij vrouwen juist de kleinere vaten dichtslibben verspreid over een groter gebied. De klachten waarmee mannen vaak kampen is de bekende pijn op de borst. Bij vrouwen zijn de klachten anders: zij hebben vage klachten zoals moeheid, lamlendigheid, pijn in de kaken / nek / rug of tussen de schouders. Ongemakken die allerlei oorzaken kunnen hebben. Het gevolg is dat bij vrouwen ten onrechte wordt geconcludeerd dat ze aan te veel spanning lijden, het de hormonen zijn of dat er niets aan de hand is. Hierdoor krijgen zij lang niet altijd de behandeling die nodig is.


Wie zich hierin herkent of graag meer over dit onderwerp wil weten, kan zich aanmelden voor de webinar via https://hartvoorvrouwen.tv. Als  deelnemer krijgt u de gelegenheid om via een chatfunctie live vragen aan prof. dr. Angela Maas te stellen.

 


Uitgebreid zoeken