#caption
#caption


Wat hebben landen met de beste Corona-aanpak gemeen?

Op de Forbes.com website geeft Avivah Wittenberg-Cox, CEO van 20 First, een organisatie die bedrijven helpt om ‘gender balanced’ te worden, antwoord op de vraag wat de landen met de beste aanpak van de Coronacrisis, gemeen hebben. Dat antwoord is: vrouwelijke leiders.

Kijk naar Denemarken, Duitsland, Finland, Nieuw Zeeland, Noorwegen, Taiwan en IJsland en je ziet dat vrouwen hebben wat nodig is om een crisis het hoofd te bieden. De vrouwelijker leiders van deze landen laten een aantrekkelijke alternatieve manier zien om macht uit te oefenen. In het artikel geeft Wittenberg-Cox voorbeelden van de kenmerkende eigenschappen van de crisisaanpak van de vrouwelijke leiders van deze landen.

Volgens Wittenberg-Cox zetten teveel organisaties en bedrijven nog steeds erop in om vrouwen te leren zich meer als mannen te gedragen als ze als leider succes willen hebben. Deze vrouwelijke nationale leiders vormen, aldus Wittenberg-Cox, mooie ‘case-studies’ voor leiderschapskenmerken die mannen van vrouwen zouden kunnen leren.

Lees het volledige artikel >>


 


Uitgebreid zoeken