#caption
#caption


Oproep president GREVIO aan Istanbul Conventie-landen

Voor veel vrouwen en kinderen is thuis niet een veilige plek

 

Marceline Naudi, president van GREVIO, heeft alle landen die de Istanbul Conventie hebben onderschreven, opgeroepen om de normen van de conventie, juist ook tijdens de CoVid19 pandemie goed te handhaven. “De nu overal geldende restricties om thuis te blijven bieden misbruikers aanvullende macht en controle over de vrouwen en meisjes waarmee ze samenleven.”


Nooit tevoren is de noodzaak groter geweest om te zorgen dat hulpdiensten voor vrouwen en kinderen beschikbaar zijn/blijven en dat ze geïnformeerd worden over waar ze hulp kunnen vinden. “Door veel nationale organisaties worden de gevolgen die deze pandemie met zich brengt voor vrouwelijke slachtoffers van geweld al aangepakt en wordt gewerkt aan innovatieve oplossingen”, stelt Naudi in haar statement en zij roept alle Conventie-landen op hen daarin na te volgen”.


Lees het volledige statement >> 

 

Zie www.nederlandsevrouwenraad.nl/istanbulconventie voor meer Informatie over de Istanbul Conventie over het voorkomen en bestrijden van geweld tegen vrouwen en huiselijk geweld en GREVIO dat de naleving van de conventie in de verschillende EU-landen monitort en evalueert. 


Uitgebreid zoeken