#caption
#caption


Angela Maas te gast in talkshow M

Met ingang van 30 maart is de talkshow M weer elke werkdag om 19.00 uur te zien op NPO1. Op maandag 6 april is cardiologe en VN Vrouwenvertegenwoordiger Angela Maas te gast bij presentator Margriet van der Linden, die overigens zelf -in 2014- ook VN Vrouwenvertegenwoordiger is geweest.

Angela Maas zet zich, als bekend, in voor een goede gezondheidszorg voor vrouwen. Zij weet dat vrouwelijke kwalen soms als atypisch worden gezien, omdat er veel minder onderzoek naar gedaan is. Onderzoek werd lange tijd voornamelijk uitgevoerd op mannen. Maar bijvoorbeeld hartklachten uiten zich bij vrouwen vaak anders dan bij mannen. Soms worden vrouwen bij de huisarts of in het ziekenhuis niet serieus genomen met hun klachten. Dan zit het ‘tussen de oren’.

Naast Angela Maas is ook Hella de Jonge op 6 april april te gast bij M. Hella de Jonge is beeldhouwster en schrijfster. Van haar is onder meer het boek Hartschade, een autobiografisch verhaal waarin zij haar frustratie van zich af schrijft over het feit dat artsen haar jarenlang hebben laten rondlopen met onopgemerkte hartklachten. Ook maakte zij de film De slag om het vrouwenhart. Ook in deze film put zij uit haar eigen ervaringen. Door haar eigen hartproblemen kwam Hella de Jonge in contact met Angela Maas.

De film De slag om het vrouwenhart wordt door de VPRO op 6 april, om 20.25 uur uitgezonden op NPO2.

Meer informatie:
www.m.kro-ncrv.nl
www.helladejonge.nl

 

NB: Alle lezingen en voordrachten van Angela Maas die zij als VN Vrouwenvertegenwoordiger de komende weken zou geven, zijn komen te vervallen.


Uitgebreid zoeken