#caption
Alliantie Werk.en.de Toekomst
#caption
Alliantie Werk.en.de Toekomst


Gezocht: politici uit gemeentepolitiek

Expertmeeting gemeentepolitiek & genderstereotypering 
 

De Nederlandse Vrouwen Raad ontwikkelt samen met alliantiepartner Atria een training voor lokale politici. Doel: Politici empoweren om genderstereotypering te herkennen en te doorbreken, in beleidsontwikkeling en wet- en regelgeving. 

 

Gezocht: politici uit gemeentepolitiek 

Voor de ontwikkeling van deze training organiseren we een expertmeeting mét politici uit de gemeentepolitiek op woensdag 19 februari 2020 te Amersfoort. Doel: ervaringen delen over genderstereotypering in beleidsontwikkeling en wet-en regelgeving. Wat zijn de knelpunten? Waar liggen mogelijkheden en 'quick wins'? Welke vaardigheden en/of hulpmiddelen heeft een politicus absoluut nodig om genderstereotypering te doorbreken?  De uitkomsten nemen we mee in het eindproduct: de training. 

Praktische informatie
Datum: woensdag 19 februari 2020 
Tijd: 13.30 uur inloop
Programma: 14.00 - 16.30 uur 
Locatie: Amershof, Amersfoort  
Aanmelden: U kunt zich hier aanmelden >> 

Kent u een lokale politicus? Nodig ze gerust uit voor deze bijeenkomst! 
 

Wat is genderstereotypering? In dit filmpje helder uitgelegd > >

Alliantie Werk.en.deToekomst 
In de alliantie Werk.en.de Toekomst zet de NVR zich in voor het doorbreken van genderstereotypering in het onderwijs en op de arbeidsmarkt en het verbeteren van de mogelijkheden om werk, zorg en leren met elkaar te combineren.

Werk.en.de Toekomst is een samenwerking van Atria, kennisinstituut voor emancipatie en vrouwengeschiedenis, EmancipatorVHTO, Landelijk expertisebureau meisjes/vrouwen en bèta/techniek en de NVR. De alliantie wordt gesteund door het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.

 

 

 

 


Uitgebreid zoeken