#caption
FEM Talk 2019: de winst van werk en de waarde van zorg
#caption
FEM Talk 2019: de winst van werk en de waarde van zorg


Verslag bijeenkomst afhankelijk verblijfsrecht

Het Netwerk VN Vrouwenverdrag organiseerde op 28 oktober 2019 in samenwerking met de Landelijke Werkgroep Mudawannah, Marokkaanse Vrouwen Vereniging Nederland (MVVN), de Nederlandse Vrouwen Raad (NVR), Nisa4Nisa en TIYE International een bijeenkomst over het recht op een zelfstandig verblijfsrecht van vrouwen in relatie tot internationale verdragen. Ten behoeve van deze bijeenkomst vond onderzoek plaats naar aanknopingspunten in internationale wetgeving/verdragen die het belang van een zelfstandig verblijfsrecht voor vrouwen onderstrepen. 

Lees het verslag van de bijeenkomst. Heeft u een specifieke vraag, neem gerust contact op met het Netwerk VN Vrouwenverdrag: www.vn-vrouwenverdrag.nl.
 

De NVR zet zich in voor vrouwen, vluchtelingen en veiligheid. Tijdens de Algemene Ledenvergadering van 23 november jongstleden heeft Tonny Filedt Kok van de NVR hier meer over verteld. Op onze website is tevens een toolkit te vinden met concrete handvaten voor vrouwenorganisaties. Om in uw regio aan de slag te gaan! Met dank aan Koninklijk NVVH-Vrouwennetwerk, Vrouwen van nu, Passage en Zonta Nederland

 

 


Uitgebreid zoeken