#caption
#caption


Hoe kun je voor verandering zorgen in een log instituut als de VN?

In het tweede artikel van Clarice Gargard in De Correspondent over haar ervaringen als VN-Vrouwenvertegenwoordiger vertelt zij over de Grote Nieuwe Wereld die voor haar openging toen zij deze functie verkreeg en waar zij plots als leek in gesprek moest met ambtenaren, ministers, ambassadeurs en diplomaten. Ze vertelt over wat zij leerde over de Verenigde Naties en stelt vragen bij het bestaansrecht van het instituut. "Hoe kun je voor veranderingen zorgen in een log instituut als de VN?"


Clarice was kritisch maar is steeds meer de waarde van de VN gaan zien, met name door de mensen die daarbinnen hard werken om de wereld net iets beter te maken. De macht is er weliswaar -net als in de samenleving- te onevenredig verdeeld, maar Clarice vindt niet dat de VN daarom opgeheven moeten worden. Wel is een flinke en systematische schoonmaak nodig. 


Clarice Gargard leeft niet in de veronderstelling dat het uitmaakt wat zij als VN-Vrouwenvertegenwoordiger in deze Grote Nieuwe Wereld te zeggen heeft. “Maar dat betekent niet dat ik het daarom maar niet moet zeggen”, aldus Clarice in De Correspondent. 

Lees het volledige artikel >>

 

 

 

 

 


Uitgebreid zoeken