#caption
FEM Talks NL
#caption
FEM Talks NL


Wat zijn FEM Talks NL?

Wat is de kortste route naar een maatschappij waarin vrouwen en mannen daadwerkelijk gelijke kansen krijgen om betaalde arbeid en onbetaalde zorg te combineren? De NVR organiseert samen met lidorganisaties een serie FEM Talks NL om antwoord op deze vraag te krijgen.


In deze FEM Talks worden alle kanten belicht: van ‘vanzelfsprekende’ rol- en tijdsverdelingen tot belemmerende factoren op de arbeidsmarkt. Dit doen we regionaal, landelijk en thematisch.  De serie wordt afgesloten met een symposium in 2022 in samenwerking met Universiteit Utrecht.


Wat bespreken en delen we dan?  Ervaringen, kennis, expertise, visies, grenzen, kansen, nieuwe ontwikkelingen, onbewuste patronen en succesfactoren. Met als doel bewustzijn en inzichten te vergroten en de juiste route te ontwerpen om bij te dragen aan een inclusieve economie en maatschappij voor mannen én vrouwen.

Welke ‘kanten’ worden belicht?  Denk aan arbeidsmarkt, mantelzorg, inkomen, keuzes, opleiding, cultuur, kinderen, nuggers, discriminatie, financiën, mannen, opvoeden, wetgeving, huishouden, pensioen, carrière, laaggeletterdheid, zwangerschap, 45- plussers, migranten, gender, deeltijdbanen.

 

Met wie?
Vrouwenorganisaties, universiteiten, vakbonden, bedrijfsleven, Europese instellingen ofwel: vrouwen, werknemers, wetgevers – op nationaal en europees niveau, wetenschappers, beleidsmakers en werkgevers.


De FEM Talks zijn een onderdeel van de Alliantie Samen Werkt Het, een samenwerkingsverband van WOMEN Inc., Movisie, WO=MEN, Bureau Clara Wichmann en de Nederlandse Vrouwen Raad.

Lees meer >>
 


Uitgebreid zoeken

    Fenik       
        
     
              
     
     
     
  
 Fenik