#caption
#caption


Volg Clarice's verzet in het centrum van de macht

De stem van gewone mensen is vaak ondervertegenwoordigd binnen machtige en invloedrijke politieke instituties zoals de Verenigde Naties. Daar probeert Clarice Gargard dit jaar wat aan te doen, als Nederlandse VN-Vrouwenvertegenwoordiger. In De Correspondent zal zij de komende tijd iedereen op de hoogte houden van deze vorm van verzet. 
Illustratie: Hedy Tjin (voor De Correspondent)     

 

In haar eerste artikel vertelt zij onder meer waarom zij VN-Vrouwenvertegenwoordiger wilde worden: "Het VN-Vrouwenvertegenwoordigerschap is noodzakelijk, omdat de stem van gewone mensen vaak ondervertegenwoordigd is binnen machtige en invloedrijke politieke instituties zoals de VN. Het is belangrijk dat iedereen kan en mag participeren in de samenleving. En om dat mogelijk te maken, om te weten waar verschillende mensen behoefte aan hebben, is het nodig dat binnen dergelijke invloedrijke politieke organen niet alleen een selecte, elitaire groep een stem heeft.” 


Clarice relativeert het effect van haar functie, maar geeft tevens aan wat het belang ervan is: "Mijn bijdrage als VN-Vrouwenvertegenwoordiger zal de wereld niet eensklaps beter maken voor vrouwen of de rest van de mensheid. Maar ik wilde deze functie bekleden, om te laten zien dat we allemaal het recht hebben onze stem te laten horen en ruimte in te nemen, ongeacht wie je bent en waar je vandaan komt."

En zij roept op om haar 'verzet in het centrum van de macht' te volgen, want: "Vergis je niet, opstaan en durven zeggen dat je het allemaal anders wil doen in een wereld die dat liever niet ziet gebeuren, is een keiharde daad van verzet." 

Lees het volledige artikel van Clarige Gargard >> 


Uitgebreid zoeken