#caption
Vrouwenpodium
#caption
Vrouwenpodium


Save the date: Prinsessendag - 9 september 2019

10e editie!
 

Vrouwelijke zelfstandigen financieel onafhankelijk?!

Is zelfstandig ondernemerschap voor vrouwen de succesroute naar economische zelfstandigheid of de weg naar een bestaan als werkende arme?

 

In aanloop naar Prinsjesdag organiseert het Vrouwenpodium - een samenwerkingsverband van meer dan 80 vrouwenorganisaties - haar inmiddels traditionele PRINSESSENDAG op de tweede maandag van september. Insteek van deze middag is agendering van de positie van vrouwen op de arbeidsmarkt van de toekomst, en de formulering van concrete aanbevelingen voor beleidsmakers.

 

Dit jaar specifieke aandacht voor vrouwelijke zelfstandigen zonder personeel (zzp’ers). Steeds meer vrouwen kiezen voor het zelfstandig ondernemerschap. Vaak vrijwillig en soms uit noodzaak omdat er geen ander alternatief op een zelfstandig inkomen zichtbaar lijkt. Als een zelfstandig inkomen in het dagelijks leven niet voldoende blijkt te zijn, ligt een leven als werkende arme op de loer. Vrouwelijke zzp'ers zijn in meerdere opzichten financieel kwetsbaar. Wat zijn de risico’s, knelpunten en voorwaarden voor succes van economische zelfstandigheid van vrouwelijke zzp'ers?

 

Keynote speaker: Jacqueline Zuidweg (Zuidweg & Partners)

 

Praktische informatie

Locatie: Internationaal perscentrum Nieuwpoort, Den Haag
Datum: maandag 9 september 2019

Tijd:  14:00-16:30 uur
Kosten: Geen. Vrij toegang.
U kunt zich alvast aanmelden. Zodra het programma definitief is, sturen wij u een persoonlijke uitnodiging. Aanmelden >>
 

Meer informatie over het Vrouwenpodium en Prinsessendag >>           


Samenwerking 
De Prinsessendag 2019 wordt georganiseerd door het Vrouwenpodium, bestaande uit NVR, FNV, Melania Ontwikkelingssamenwerking, Kon. NVVH-Vrouwennetwerk, Vrouwen van Nu en de Molukse Vrouwen Raad (MVR) en is tevens een onderdeel van de Alliantie Samen werkt het! 


Alliantie Samen werkt het! is een samenwerkingsverband van WOMEN Inc., Movisie, WO=MEN, Bureau Clara Wichmann en de Nederlandse Vrouwen Raad. 

 


Uitgebreid zoeken

    WMNL          
                 
                       
              
    GWI       
  
        
  
        
        
     
  
  
  
 GWI 
     
     
        
  
     
 WMNL