#caption
FEM Talks NL
#caption
FEM Talks NL


FEM Talks: de winst van werk en de waarde van zorg

De (financiële) consequenties van het kiezen voor zorgtaken.
Donderdag 27 juni 2019, Huis van Europa, Den Haag 
 
 

Waarom kiezen vrouwen massaal voor deeltijdwerken? Maken we de keuze op basis van de juiste informatie? En welke rol speelt wetgeving en beleid hierin?  Op welke manier speelt de keuze voor deeltijdarbeid als zich (nieuwe) zorgtaken aandienen? Zijn er alternatieven? En hoe verhoudt dit zich tot financiële/ economische zelfstandigheid van vrouwen? 

Vanuit verschillende perspectieven: financieel, persoonlijk en internationaal gaan we in dialoog met elkaar. In het eerste deel vertellen deskundigen de feiten en fabels van deeltijdwerken, en delen 3 krachtige vrouwen hun persoonlijke verhaal. In de deelsessies gaan we met elkaar aan de slag om de kennis en informatie te vertalen naar concrete oplossingen voor drie casussen: een alleenstaande moeder, een mantelzorger en een nugger (niet-uitkeringsgerechtigde). Wat kunnen vrouwenorganisaties voor hen betekenen?

 

Meld u hier aan >> 
Download de uitnodiging met programma (pdf) >> 

Deze FEM Talk wordt samen georganiseerd met lidorganisaties Dona Daria en WOUW Amsterdam.

Dagvoorzitter: Jamila Aanzi 

 

Programma

 • 10.00 uur inloop met koffie/thee
 • 10.30 uur Welkom door Nenita La Rose, voorzitter NVR
 • 10.35 uur spreker Wieteke Graven, partner McKinsey & Company
  Auteur van rapport over gendergelijkheid: Het potentieel pakken: de waarde van meer gelijkheid tussen mannen en vrouwen op de Nederlandse arbeidsmarkt, the Power of Parity  (september 2018)
 • 10.55 uur Sander Heithuis, WOMEN Inc 
  WOMEN Inc. licht het financieel perspectief toe: maken we onze keus op basis van de juiste informatie? Met meer over de campagnes en tools van WOMEN Inc om dit bewustzijn onder vrouwen te vergroten, zoals de WerkZorgBerekenaar. En de eerste resultaten van een nieuw onderzoek van WOMEN Inc. en het Nibud.
 • 11.10  uur Patricia Ooms,  directeur Dona Daria
  De directeur van onze lidorganisatie Dona Daria, Patricia Ooms interviewt drie vrouwen met persoonlijke verhalen representatief voor de praktijk en de dilemma’s.
 • Korte pauze
 • 12.10 - 12.55 uur deelsessies
  Van kennis en informatie naar oplossingen : 3 casussen: alleenstaande moeder, mantelzorger en een NUG-er (niet-uitkeringsgerechtigde)
 • 12.55 - 13.15 uur plenaire terugkoppeling
 • 13.15 - 14.00 uur Afsluiting met een hapje en een drankje


Praktische informatie: 
Datum: donderdag 27 juni
Graag hier vooraf aanmelden >>
Kosten: geen
Locatie: Huis van Europa, Korte Vijverberg 5, 2513 AB Den Haag 

 

 

De NVR FEM Talks NL is een serie bijeenkomsten georganiseerd door de NVR en haar lidorganisatie, in het kader van de Alliantie Samen werkt het!; een samenwerkingsverband van WOMEN Inc., Movisie, WO=MEN, Bureau Clara Wichmann en de Nederlandse Vrouwen Raad. Meer informatie 

 


Uitgebreid zoeken