#caption
Clarice Gargard, Vrouwenvertegenwoordiger 2019
#caption
Clarice Gargard, Vrouwenvertegenwoordiger 2019


Succesvol side-event VN Vrouwenvertegenwoordiger 2019

VN Vrouwenvertegenwoordiger Clarice Gargard organiseerde - samen met het ministerie van OCW - het side event 'Women in Media' op de eerste dag van de 63ste zitting van de UN Commission on the Status of Women (CSW) in New York. De minister van OCW Ingrid van Engelshoven hield onder meer een toespraak. Gargard: "We waren volgeboekt en mensen moesten worden weggestuurd. Sommigen stonden tegen de muur, anderen zaten op de grond."


Een bericht van Clarice Gargard over dit succesvolle event: 
"Ons evenement over Vrouwen in Media bij de VN was ontzagwekkend. De minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven hield een prachtige toespraak, samen met Fabiana Tunez uitvoerend directeur van het Nationaal Instituut voor Vrouwen in Argentinië, die zei dat ze een 'militante feministe' is en over zichtbaarheid 'wat je niet ziet, bestaat niet '.

Ons indrukwekkend panel bestond uit Raquel Willis, de eerste zwarte trans vrouw die hoofdredacteur is bij Out Magazine. Zij benadrukte het belang van radicale verandering in media en hoe we de verhalen over de strijd die nooit verteld worden moeten tonen. Hun maartnummer met moeders en dochters van de revolutie die zwarte, queer en trans pioniers en mensenrechtenverdedigers viert, is daar een uitstekend voorbeeld van.

Edith Lederer werkt al meer dan 50 jaar in de media en was de eerste die verslag deed van oorlog en conflict bij de Associated Press . Als vrouwen in de media staan we op haar schouders. We eindigden met de fantastische spoken woord van NYC Youth Poet Laureate Camryn Bruno.
We waren volgeboekt en mensen moesten worden weggestuurd. Sommigen stonden tegen de muur, anderen zaten op de grond. Daarna werden we overvallen door een opgewonden publiek dat voornamelijk bestond uit vrouwen van alle leeftijden en achtergronden die ons bedankten, voor de inspirerende sessie.

In de avond dineerden we met ambassadeur Lise Gregoire-van Haaren en de delegatie. 
We zijn nog steeds een beetje aan het dalen, maar no rest for the wicked. Vandaag geeft Hasna een presentatie bij het evenement van Platform Zijn over inclusieve feministische structuren. En Clarice ontmoet NGO's die het grondwerk doen, te beginnen met CHOICE for Youth and Sexuality.
Ik hoop dat we de livestream binnenkort kunnen plaatsen, maar ik weet niet zeker of er een opname is geweest. WO = MEN heeft gelukkig in het begin een korte opname gemaakt"

Volg Clarice Gargard, VN Vrouwenvertegenwoordiger 2019 via Twitter of Facebook 


Uitgebreid zoeken