#caption
#caption


Angela Maas wordt voorgedragen als VN Vrouwenvertegenwoordiger 2020

Prof. dr. Angela Maas, hoogleraar cardiologie voor vrouwen, is gekozen door de jury als VN Vrouwenvertegenwoordiger 2020. Zij wordt voorgedragen op de Algemene Ledenvergadering (ALV) van de Nederlandse Vrouwen Raad, 25 mei a.s. 

 

Daarna moet het Ministerie van Buitenlandse Zaken de voordracht  bekrachtigen. Angela Maas is gespecialiseerd in vrouwenharten en initiatiefnemer van de 'First Conference on Women's Health'. 

Op woensdag 27 maart was de verkiezing VN-Vrouwenvertegenwoordiger 2020. De verkiezing vond plaats bij het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Drie genomineerden: Sonja Keizers, Elske Doets en Angela Maas presenteerden zich aan een panel. Het panel bestond uit: de voorzitter Nationale Jeugdraad, een vertegenwoordiger van Atria, een vertegenwoordiger van Wo=Men, de Vrouwenvertegenwoordiger 2018: Willemien Koning en twee leden van de Benoemings- en Advies Commissie. 


Rijke traditie

Sinds het ontstaan van de Verenigde Naties in 1947 maakt ieder jaar een Vrouwenvertegenwoordiger deel uit van de Regeringsdelegatie naar de Algemene Vergadering van de VN (AVVN). Namens de Nederlandse vrouwen spreekt zij de Algemene Vergadering van de VN toe. Nederland is het enige land dat dit consequent ieder jaar doet.

Stem van de Nederlandse vrouw
De Vrouwenvertegenwoordiger wordt geworven en geselecteerd door de NVR, de Minister van Buitenlandse Zaken accepteert de voordracht. De vrouwenvertegenwoordiger gaat in haar jaar als Vrouwenvertegenwoordiger het land in om met hulp van vrouwen haar statement voor te bereiden. De NVR begeleidt haar hierbij.

Meer informatie over Angela Maas: 
Radboud UMC >>
Angela Maas op Twitter >> 
 


Uitgebreid zoeken