#caption
#caption


Women in Media: event VN Vrouwenvertegenwoordiger in New York

Vandaag is de 63ste zitting van de UN Commission on the Status of Women (CSW) in New York.  En op deze eerste dag host VN Vrouwenvertegenwoordiger Clarice Gargard  het side event Women in Media. Met topjournalisten zoals Edith Lederer, Kiran Nazish en Raquel Willis. Argentinië en Frankrijk zijn co-hosts. Clarice Gargard is de eerste VN Vrouwenvertegenwoordiger die zelf een side event organiseert. 

 

Volg VN Vrouwenvertegenwoordiger Clarice Gargard vandaag live in New York ! Live stream door de VN. Tijd: 16.30 CET: http://webtv.un.org/

Ieder jaar vindt in New York de zitting plaats van de Commission on the Status of Women (CSW). In de CSW worden de afspraken bewaakt die gemaakt zijn in Beijing in 1995 tijdens de 4e Wereld Vrouwenconferentie. Deze afspraken zijn vastgelegd in het Beijing Platform for Action. 

De NVR coördineert samen met Wo=Men en Atria de inbreng van de Nederlandse vrouwenorganisaties voor de regeringsdelegatie naar de CSW. Elk jaar is de VN Vrouwenvertegenwoordiger (AVVN) is bij de CSW aanwezig.


Belangrijkste onderwerp van bespreking dit jaar is: ‘Social protection systems, access to public services and sustainable infrastructure for gender equality and the empowerment of women and girls’. Ook wordt de voortgang geëvalueerd van de ‘agreed conclusions’ van de 60ste zitting van de CSW in 2016 met betrekking tot ‘Women’s empowerment and the link to sustainable development’.

Flyer 'Women in Media' - side event Clarice Gargard  
Lees meer over de Commission on the Status of Women (CSW) >> 
 


Uitgebreid zoeken