#caption
Expertmeeting 2019: Vrouwen in de politiek
#caption
Expertmeeting 2019: Vrouwen in de politiek


Nenita La Rose nieuwe NVR voorzitter

Tijdens de Algemene Ledenvergadering van 20 mei 2017 gingen de vertegenwoordigers van de lidorganisaties akkoord met de benoeming van Nenita La Rose-Lont (61) tot voorzitter van de NVR.

Het bestuur van de NVR droeg Nenita voor benoeming voor en verwacht dat zij richting en leiding kan geven aan de noodzakelijke vernieuwing van de NVR, dat zij een frisse blik meebrengt en kan terugvallen op haar professionele ervaring in veranderingsprocessen.

Nenita studeerde Rechten aan de Universiteit van Amsterdam. Zij heeft zes jaar gefunctioneerd als directeur Publiekszaken (90 FTE)/lid Management Team van de gemeente Amsterdam-stadsdeel Zuidoost (populatie 90.000). Zij heeft zowel bij de overheid als in de non-profitsector veranderingsprocessen geleid en zich bezig gehouden met complexe politieke en bestuurlijke kwesties en maatschappelijke beleidsbeïnvloeding. Tot midden 2015 was Nenita ruim acht jaar directeur-bestuurder van een wereldwijd netwerk van kinderhulplijnen en kindertelefoons met het internationale secretariaat in Amsterdam. Deze organisatie is zowel in als buiten Nederland werkzaam. Nenita volgde een opleiding tot Legal Mediator en is thans zelfstandig adviseur en toezichthouder, mediator/coach. Nenita wordt mede voorgedragen door de VVAO.

Zie ook het persbericht dat over de benoeming van Nenita La Rose is uitgebracht en het interview met haar


Uitgebreid zoeken