#caption
Koninklijke belangstelling voor De Nieuwe Toekomst
#caption
Koninklijke belangstelling voor De Nieuwe Toekomst


Koninklijke belangstelling voor De Nieuwe Toekomst

Koningin Maxima is op 4 november 2015 aanwezig bij de 3rd World Conference of Women’s Shelters in het World Forum in Den Haag. Zij spreekt daar de deelnemers toe. Daarna bezoekt zij de workshop Effective social and economic reintegration of women survivors. Deze workshop is een gecombineerde presentatie van een Pakistaans project en van het project De Nieuwe Toekomst dat de NVR samen met de Federatie Opvang en de NVR lidorganisaties FNV Vrouw, Vrouwenplatform Carree, Zeeuws Vrouwen Platform en FAM Netwerk uitvoert in 8 gemeenten in de provincies Noord Holland, Overijssel, Zeeland en Limburg.

De wereldconferentie is een platform voor het delen van ervaringen en ideeën met als ultiem doel om tot een internationale aanpak te komen van het voorkomen van geweld tegen vrouwen en kinderen. Het project De Nieuwe Toekomst richt zich op vrouwen met een verleden van huiselijk geweld en helpt hen door training en persoonlijke coaching weer de regie van hun eigen leven in handen te nemen. Met als uiteindelijk doel: economische zelfstandigheid.

Annette Eggen en Pernette van der Werff respectievelijk projectcoördinator in Overijssel en Zeeland hebben de workshop samen met landelijk projectleider Yvonne Carels voorbereidt. In de workhop wordt uitgelegd hoe het project is georganiseerd, waar het wordt uitgevoerd, welke de betrokken organisaties zijn, en uiteraard wat de methodiek van De Nieuwe Toekomst inhoudt en oplevert. Tevens wordt de film getoond die na de geslaagde pilot van het project De Nieuwe Toekomst in Overijssel, is gemaakt en waarin deelneemsters vertellen wat het project voor hen heeft betekend en opgeleverd.

In totaal zullen ongeveer 1000 mensen uit meer dan 100 landen deelnemen aan de wereldconferentie. Voor de gecombineerde workshop waar De Nieuwe Toekomst deel van uitmaakt hebben zich inmiddels meer dan 100 mensen ingeschreven.

Ook NVR bestuurslid Josette Dijkhuizen presenteert tijdens de wereldconferentie een workshop. In die workshop vertelt zij over haar project Krachtbedrijf, dat zich ook richt op ex-slachtoffers van huiselijk geweld en hen begeleidt naar zelfstandig ondernemerschap (www.krachtbedrijf.nl).


Uitgebreid zoeken