#caption
#caption


Website EconomischZelfstandig.nl

Op 5 november 2015 is de website www.economischzelfstandig.nl gelanceerd. De website is een initiatief van de Studiegroep Economisch Zelfstandig, ontstaan vanuit de NVR en bijgehouden door lidorganisatie Wouw. Behalve allerlei relevante informatie rondom economische zelfstandigheid en partneralimentatie, wordt op deze website wekelijks een stelling of poll gepubliceerd.
Tegelijkertijd is een 10 daagse campagne van Vrouwen van Nu gestart:  10 dagen staat de homepage van www.vrouwenvannu.nl  in het teken van partneralimentatie en economische zelfstandigheid van vrouwen.

Aanleiding hiervoor is de initiatiefwet Herziening Partneralimentatie die op 19 juni 1015 in de Tweede Kamer is ingediend door de VVD, PvdA en D66. Het idee achter deze wet is dat vrouwen sneller economisch zelfstandig worden als de partneralimentatie verkort wordt van 12 naar 5 jaar.

Zie eerdere berichtgeving van de NVR over de initiatiefwet en het standpunt van de NVR.

De Studiegroep Economisch Zelfstandig is in september 2014 opgezet vanuit de NVR in voorbereiding op de verwachte indiening van de Initiatiefwet Herziening Partneralimentatie. De lidorganisaties van de NVR werden uitgenodigd om aan deze groep deel te nemen. De studiegroep richt zich niet alleen op de financiële situatie na een scheiding, maar ook op de economische zelfstandigheid van vrouwen voor en tijdens het huwelijk in de breedste zin van het woord. Doel van de Studiegroep is bewustwording, kennisoverdracht en meningsvorming.

 

 


Uitgebreid zoeken

  
       IIW NL    
     
     
           
  
     
     
     
    IIW NL