#caption
FEM Talk 2019: de winst van werk en de waarde van zorg
#caption
FEM Talk 2019: de winst van werk en de waarde van zorg


Anneke van Veen Vrouwenvertegenwoordiger bij Klimaattop in Parijs

Zondag 1 november is de Tour to Paris van start gegaan waarin Urgenda met zoveel mogelijk mensen loopt van Utrecht naar Parijs, waar van 30 november tot en met 11 december  de jaarlijkse Klimaattop van de Verenigde Naties plaatsvindt.

NVR bestuurslid Anneke van Veen loopt ook mee om aandacht te vragen voor de actie die nodig is om gevaarlijke klimaatverandering tegen te gaan en de aarde leefbaar te houden voor volgende generaties.


Anneke van Veen is bovendien gevraagd om tijdens de conferentie de rol van vrouwen in klimaatverandering naar voren te brengen. “Andere  geluiden zijn belangrijk, omdat tijdens zo’n top vooral blanke mannen van middelbare leeftijd aan het woord komen, terwijl vrouwen het meeste last hebben van klimaatverandering. Zij zijn het vaakst slachtoffer van migratie, voedsel- of watertekort. Anderzijds zijn ze heel goed in staat te helpen de problemen aan te pakken.”

Anneke geloof dat verandering van onderuit de samenleving moet komen en dat duurzaamheid bij mensen zelf begint. “Vrouwen kunnen daarin een grotere  rol spelen, want zij doen 80% van alle aankopen in en om het huis."

 

 

 


Uitgebreid zoeken