ZijActief Limburg kiest voor onconventioneel

9 november – Algemene Ledenvergadering ZijActief Limburg stelt geweld tegen vrouwen aan de kaak.

Op donderdag 9 november 2023 organiseert Limburgs grootste vrouwennetwerk ZijActief Limburg haar jaarlijkse Algemene Ledenvergadering (ALV). Ruim 250 leden, bestuursleden en gasten komen samen in Roermond. In haar programma heeft ZijActief het opmerkelijke muziektheaterstuk ‘Helse Liefde’ opgenomen. Het stuk stelt vrouwengeweld aan de kaak.

Ans Christophe, voorzitter ZijActief Limburg: “Anders dan andere jaren hebben we voor een onconventioneel programma gekozen. Geweld tegen vrouwen is helaas nog steeds een issue. Het is schrikbarend hoeveel vrouwen hiermee dagelijks te maken hebben. De muziektheatervoorstelling Helse Liefde is een indrukwekkend stuk over geweld, hoop en bevrijding.”

Verbinding, trots en inspiratie
“Natuurlijk stippen we tijdens de ALV niet alleen maar zware thema’s aan. Zo spreekt hoogleraar gerontologie Tinie Kardol over het actief ouder worden. Dat doet hij met grappige en indringende verhalen. Er is volop ruimte voor inspiratie, verbinding en trots. Het is een belangrijke samenkomst voor onze vereniging: bestuursleden en leden ontmoeten elkaar en bespreken zaken die er binnen de verschillende ZijActief-afdelingen spelen”, vervolgt Ans Christophe.

Laat je zien
Het thema van de Algemene Ledenvergadering is ‘Laat je zien bij ZijActief’. Het jaarthema voor 2024 maakt ZijActief bekend tijdens de ALV. Ans Christophe: “Het thema ‘Laat je zien bij ZijActief’ geeft aan dat iedereen welkom is bij ZijActief en er mag zijn. Dat sluit goed aan op het themastuk over geweld. Ook spreek ik de jaarrede uit, is er een huldiging van een jubilerende afdeling en hebben we een afsluitende netwerkborrel.”

Over ZijActief Limburg
Met vijfduizend leden in 63 lokale afdelingen is ZijActief Limburg het grootste vrouwennetwerk van Limburg. ZijActief is er voor vrouwen die ondernemend zijn, van aanpakken weten en midden in het leven staan. Bij ZijActief Limburg staan samenwerken, ontmoeten, talent ontwikkelen en het delen van ervaringen centraal. ZijActief geeft hier vorm aan door op zowel lokaal als provinciaal niveau gevarieerde, eigentijdse activiteiten en projecten en themabijeenkomsten te organiseren.

Meer agenda