Water Symposium

15 december – Women for Water Partnership organiseert het Water Symposium, Water Actieplannen Voor en Door Vrouwen, in samenwerking met de Nederlandse Vrouwen Raad, Nederlandse Vereniging voor de VN en met ondersteuning van het ministerie I&W.
Datum:

15 december, 2023

Tijd:

09.00 - 18.30 uur

Locatie:

Rijkswaterstaat LEF, Utrecht

Dit symposium is een vervolg op de UN 2023 Water Conference (UNWC) van afgelopen maart in New York, waar tot nu toe ruim 800 water commitments (verplichtingen voor acties) zijn vastgelegd, die als doel hebben om SDG6 te behalen in 2030. De toegang tot schoon drinkwater en sanitaire voorzieningen is goed geregeld in Nederland. Voor Nederland ligt de focus van SDG6 op tegengaan van vervuiling, dus waterkwaliteit, de verhouding tussen beschikbare waterhoeveelheid en de vraag naar watergebruik en de bescherming tegen overstromingen en droogte.

Wat zijn de bestaande plannen of ideeën voor commitments van o.a. de Nederlandse (vrouwen-) organisaties, nieuw of aansluitend bij de wateractieplannen die zijn opgesteld als opvolging van de waterconferentie in New York.

Daarbij geven wij een terugkoppeling van de uitkomsten van de VN-waterconferentie in New York en de daar gemaakte commitments en wat betekent dit voor Nederland. We willen de bewustwording vergroten en verduidelijken over de waterproblematiek in Nederland en de belangrijke rol van vrouwen daarin.

Graag zouden we door de aanwezigen, commitments laten opstellen, die aansluiten bij de wateractieplannen uit New York en deze verder versterken en implementeren.

Dit symposium zal ook een voorbereiding zijn op het UN International Year of Water and Gender Equality in 2026, dat wordt ondersteund met het Water en Gender World Water Development Report 2026.

Zie het programma

Geef je op voor het Water Symposium via aanmeldformulier

Meer agenda