VNVA Corrie Hermannprijs Symposium

25 maart – Sprekers en forumdiscussie over het thema ‘(Voor)oordelen van genderdiversiteit in de orthopedie’.
Datum:

25 maart, 2023

Tijd:

12.00 – 16.30 uur (Aansluitend receptie)

Locatie:

Gertrudiskapel, Willemsplantsoen 1c, Utrecht

Ter gelegenheid van de uitreiking van de Corrie Hermannprijs 2023 aan prof. dr. Denise Eygendaal organiseert de Vereniging van Nederlandse Vrouwelijke Artsen (vnVa) op zaterdag 25 maart 2023 een symposium – getiteld ‘(Voor)oordelen van genderdiversiteit in de orthopedie’.

Binnen de gezondheidszorg in Nederland is de orthopedie het vakgebied met het kleinste aantal vrouwelijke medisch specialisten. Zou het ons wat kunnen opleveren als we proberen wat meer divers te worden? En zo ja, waarom zijn er eigenlijk zo weinig dames en hoe zit het met onze onbewuste vooroordelen?

Tijdens het symposium zullen vier sprekers het thema ‘(Voor)oordelen van genderdiversiteit in de orthopedie’ vanuit verschillende invalshoeken belichten en er is een forumdiscussie gepland inclusief Q&A.

Aan het eind van het symposium vindt de uitreiking plaats van de Corrie Hermannprijs 2023 aan
prof. dr. Denise Eygendaal. Denise Eygendaal is de eerste vrouwelijke hoogleraar orthopedie en nu ook afdelingshoofd in Nederland en fungeert als een groot en ambitieus voorbeeld voor vrouwelijke collegae. Ze is oprichtster van de Ladies Society binnen de Nederlandse Vereniging voor Orthopedie, een netwerk van vrouwelijke orthopeden en arts-assistenten met als doel elkaar nader te verbinden en te versterken. Dat is momenteel hard nodig omdat er een overschot is aan orthopeden en vrouwen eerder het vak dreigen te verlaten. Daarnaast is ze actief binnen de wereldwijde organisatie van Women in Orthopaedics.

De vnVa nodigt je uit bij dit symposium aanwezig te zijn. Voor deelname aan dit symposium vraagt de organisatie een kleine entree bijdrage.

Meer agenda