Op of over de rand

Studium Generale en onze lidorganisatie Feniks organiseren op donderdag 30 november een belangrijk gesprek op Tilburg University over seksueel grensoverschrijdend gedrag binnen studentenverenigingen en in het studentenleven.
Datum:

30 november, 2023

Tijd:

19.30 - 21.00 uur

Locatie:

Auditorium, Cobbenhagengebouw, Tilburg University

Studentenverenigingen komen vaak negatief in het nieuws vanwege grensoverschrijdend gedrag. Hoe zit dat in het Tilburgse studentenleven? Hoe gaan Tilburgse studentenverenigingen hier mee om en wat doet de universiteit? Samen met de Tilburgse studentenverenigingen (St. Olof, Plato en Vidar) gaan we op zoek naar antwoorden en oplossingen. Maar het programma is ook zeker interessant voor studenten die niet lid zijn van een studentenvereniging, studenten van andere opleidingen (HBO, MBO), professionals en alle andere geïnteresseerden. Kom jij ook meepraten?

Presentatie: Milou Deelen.
Deelen is journalist, auteur en spreker en verwierf bekendheid in 2015 toen ze zich uitsprak tegen slutshaming bij het studentencorps waar ze zelf lid was.

Speciale gast: Mariëtte Hamer.
Hamer is Regeringscommissaris Seksueel Grensoverschrijdend Gedrag en Seksueel Geweld. Zij komt o.a. het landelijke studentenpact toelichten.

Verder komen prof. dr. Jantine Schuit (vicerector magnificus en lid van het College van Bestuur van Tilburg University) en Laurens Kleijntjens (beleidsadviseur en projectleider Feniks) aan het woord. Iedereen is welkom en toegang is gratis! Aanmelden is fijn en kan via: https://www.tilburguniversity.edu/nl/campus/studium-generale/mores-bij-studentenverenigingen.

Meer agenda