Manifestatie en hoger beroep in #eenzaakvooriedereen

Op 19 juni gaan de advocaten van Bureau Clara Wichmann in hoger beroep voor gratis anticonceptie. Kom naar Den Haag en kijk mee naar de zitting in de zaal, op locatie of vanuit huis.
Datum:

19 juni, 2023

Tijd:

12.30 uur

Locatie:

Paleis van Justitie, Den Haag

In 2021 is de vordering van onze lidorganisatie Bureau Clara Wichmann afgewezen in de rechtszaak tegen de staat om gratis anticonceptie voor iedereen af te dwingen.

Op 19 juni 2023 vindt de zitting plaats van het hoger beroep in #eenzaakvooriedereen. DeGoedeZaak en Bureau Clara Wichmann organiseren op 19 juni om 12.30 uur een manifestatie voor het Paleis van Justitie in Den Haag waarna je in de zaal, op locatie of via de livestream thuis de zitting bij kunt wonen.
Meld je aan via www.eenzaakvooriedereen.nl.

Hoe meer ogen op de zitting hoe duidelijker de boodschap: het huidige beleid rondom anticonceptie discrimineert vrouwen. Vrouwen draaien op voor de kosten van anticonceptie terwijl de hele samenleving er baat bij heeft.

De Nederlandse Vrouwen Raad is mede-eiser in deze zaak. Wij vinden dat dit beleid discrimineert! Anticonceptie moet gratis zijn voor iedereen! Daarom steunen wij de advocaten van Bureau Clara Wichmann.

Het kabinet weigert de aangenomen motie tot gratis anticonceptie uit te voeren. Daar zeggen wij op terug: ANTICONCEPTIE IS GEEN LUXE, MAAR EEN NOODZAAK!

Meer agenda