Lanceringsevenement Mind the Gap

6 december – Care4everyBody lanceert haar economische studie: ‘Mind the Gap – Costs, Consequences and Correction of Gender Inequality in Medicine’.
Datum:

6 december, 2023

Tijd:

12.30 - 14.30 uur

Locatie:

Europees Parlement

Care4everyBody is een in Brussel gevestigde non-profitorganisatie onder leiding van een internationale stuurgroep van artsen die toonaangevende experts zijn in hun vakgebied. Ze zijn toegewijd aan het vergroten van het bewustzijn over sekse- en genderverschillen in de gezondheidszorg, en stellen best practices en concrete oplossingen voor die gemakkelijk in heel Europa kunnen worden geïmplementeerd.

Vrouwen krijgen een lagere kwaliteit van gezondheidszorg dan mannen. Vrouwen gaan eerder met pensioen dan mannen vanwege een slechtere gezondheid en nemen meer ziektedagen op vanwege onbehandelde of onder-behandelde gezondheidsproblemen zoals migraine, endometriose, menopauze, bijwerkingen van medicijnen, hartproblemen enz.

Uiteraard heeft een slechtere gezondheid voor de grotere helft van de bevolking duidelijke economische gevolgen voor de interne markt, de beroepsbevolking, de pensioenen en de socialezekerheidsstelsels.

Care4everyBody heeft voor het eerst alle beschikbare cijfers verzameld om te bepalen welke impact deze situatie heeft op de economie van de EU, en de resultaten zijn schokkend. Daarnaast heeft Care4everyBody elf gerichte beleidsvoorstellen samengesteld die gemakkelijk kunnen worden geïmplementeerd en die de kwaliteit van de gezondheidszorg die vrouwen ontvangen zouden verbeteren, wat zou leiden tot aanzienlijke economische groei en werkgelegenheidscreatie.

Het evenement vindt plaats op 6 december van 12.30-14.30 uur in het Europees Parlement en wordt georganiseerd onder de bescherming van Europarlementariër Sophie in ’t Veld.

In het panel van experts zitten:
Silvan Agius, kabinetsdeskundige, kabinet van de commissaris voor gelijkheid, Europese Commissie;
Dr. Alyson McGregor, universitair hoofddocent faculteitsaangelegenheden en ontwikkeling, hoogleraar spoedeisende geneeskunde, University of South Carolina School of Medicine Greenville;
Prof. dr. Fedde Scheele, decaan van het OLVG Academisch Ziekenhuis en hoogleraar Health Systems Innovation and Education aan de Vrije Universiteit Amsterdam;
Mirjam Kaijer, voorzitter van Voices For Women, auteur van Ik ben geen man (niet vertaald), winnaar van de Nationale “Vrouw in de Media” Award 2022.

Wie erbij wil zin kan zich aanmelden via Care4everyBody Launch Event – Mind the Gap (office.com)

Voor meer informatie over en van Care4everyBody: https://www.linkedin.com/company/care4everybody/

Meer agenda