Intersectioneel Denken

Intersectioneel denken laat ons met een andere blik kijken naar mensen en situaties, zodat we het hele plaatje zien. En hierdoor kunnen we mensen beter helpen, want we zien de invloed van de verschillende aspecten beter. Daarom gaan we ons samen met experts verdiepen in dit thema.
Datum:

3 februari, 2022

Tijd:

18.30 - 21.30 uur

Locatie:

Vanwege de coronamaatregelen wordt de locatie nader bepaald. Maar meld je alvast aan, dan houden we je op de hoogte!

Intersectionaliteit is het idee dat verschillende dimensies van je identiteit, zoals je geslacht, gender, seksualiteit, ras, klasse, religie en gezondheid van invloed zijn op jouw specifieke ervaringen in de maatschappij. En je maatschappelijke positie is een samenspel van deze aspecten, die elkaar beïnvloeden en versterken waardoor unieke ervaringen van discriminatie of privilege ontstaan.

Onze lidorganisatie PEP Den Haag organiseert op donderdag 3 februari, van 18.30 tot 21.30 uur een Haags Emancipatie Netwerkevent over Intersectioneel Denken.

Jens van Tricht
Keynote speaker is Jens van Tricht (directeur – bestuurder Emancipator). Hij vertelt over zijn visie op intersectioneel denken. “Ik ben een idealist, een anarchist en een feminist. Ik geloof in een betere wereld. En ik geloof dat we ons daarvoor allemaal in moeten zetten. Een rechtvaardige samenleving kan niet bestaan zonder rechtvaardige genderverhoudingen – tussen mannen, vrouwen en al diegenen die zich niet thuis voelen in deze hokjes.”

Dobbelen, Dialoog en Diversiteitskaarten
Behalve netwerken kun je tijdens dit event workshops volgen. In de workshops kun je dieper ingaan op je eigen identiteit en analyseren uit welke facetten deze bestaat. Hoe komen deze facetten samen? En hoe beïnvloeden deze je privileges en kansen in de samenleving? Hoe kun je gelijke kansen bevorderen in je organisatie via Intersectioneel denken? 

Natuurlijk is er ook ruimte om met elkaar te netwerken, want het Haags Emancipatie Netwerk is een plek voor ontmoeting, inspiratie en kennisdeling.Meer agenda