ICAF 2023 – Whistleblowers

31 maart – Een vrouwelijke oorlogskreet tegen seksueel misbruik.
Datum:

31 maart, 2023

Tijd:

20.30 uur

Locatie:

Grote Zaal, Theater Zuidplein, Rotterdam

Van 27 maart t/m 2 april vindt de negende editie plaats van het ICAF, een groot driejaarlijks sociaal artistiek festival in Rotterdam met theater, dans, muziek, film en beeldende kunst uit allerlei werelddelen.

Eén van de voorstellingen die te zien zal zijn is Whistleblowers. Een krachtige Zuid-Afrikaanse theatervoorstelling tegen seksueel misbruik.  

Vijf vrouwen uit Johannesburg stormen het veld op, klaar voor hun beslissende hockeywedstrijd. Vandaag kunnen ze kampioen worden. Maar gekweld door herinneringen aan seksueel geweld en intimidatie, blijkt al snel dat er meer op het spel staat dan een medaille. Terwijl de grens tussen wedstrijd en werkelijkheid langzaam vervaagt, moet het team plots een beslissing maken: aanvallen of verdedigen?
Whistleblowers is een krachtige oorlogskreet voor de ziel.

De voorstelling is gemaakt en uitgevoerd door Reabetswe Gaentswe, Boitshepo Maile, Kgaogelo Makgoba, Modipadi Mokgohloa en Phindiwe Qakoshe. Hun persoonlijke ervaringen rondom misbruik vormden de leidraad voor het script van de voorstelling. De regie is in handen van Quintijn Relouw (NL) en Rob Murray (Zuid-Afrika). Whistleblowers maakte enorm veel impact op het publiek in Zuid-Afrika en won meerdere prijzen op het grootste Afrikaanse kunstfestival, The National Arts Festival.

Meer agenda