Expertmeeting CEDAW-schaduwrapportage 2.0

18 september – Het Netwerk VN-Vrouwenverdrag organiseert een expertmeeting om input te verzamelen voor de inhoud van de schaduwrapportage 2.0 in het kader van de 7de rapportagecyclus.
Datum:

18 september, 2023

Tijd:

13.30 - 16.45 uur

Locatie:

Kargadoor, Utrecht

Op maandagmiddag 18 september 2023 organiseert het Netwerk VN-Vrouwenverdrag in de Kargadoor in Utrecht (Oudegracht 36, 3511 AP Utrecht) een expertmeeting om input te verzamelen voor de inhoud van de schaduwrapportage 2.0 in het kader van de 7de rapportagecyclus van CEDAW. 

Het doel van deze expertmeeting is om met een brede groep experts in gesprek te gaan over prangende kwesties en input op te halen voor de schaduwrapportage 2.0. Daarnaast is er ruimte om te netwerken en ervaringen/kennis uit te wisselen met elkaar. 

Na een plenaire introductie van het schrijfteam, gaan we tijdens de eerste helft van het programma met elkaar in gesprek over een aantal strategische vraagstukken rondom het VN-Vrouwenverdrag en de schaduwrapportage. De tweede helft van het programma zoomen we in op de verschillende thema’s, waaronder: 

  • Geweld tegen vrouwen (huiselijk en seksueel geweld)
  • Maatschappelijke participatie (onderwijs, werk, vertegenwoordiging politiek/bestuur)
  • Discriminatie, racisme, migratie- en vluchtelingenbeleid
  • Vrouwen, vrede & veiligheid
  • Klimaat

We sluiten de dag plenair af, waarna er tijd is om te netwerken onder het genot van een hapje en een drankje. 

Zie het programma >>

Enthousiast om mee te praten en input te geven? Meld je aan via: schaduwrapportage@gmail.com 

Net als in voorgaande jaren organiseert het Netwerk ook dit keer een aantal expertbijeenkomsten rondom verschillende thema’s. Onder experts verstaan we activisten, ervaringsdeskundigen, ngo-vertegenwoordigers en onderzoekers/wetenschappers. Na deze eerste algemene en fysieke bijeenkomst zullen er een paar rond specifieke thema’s volgen, digitaal, fysiek of hybride.

Heb je een idee voor een expertmeeting over een specifiek thema, of wil je er zelf een organiseren, dan kun je dit melden bij schaduwrapportage@gmail.com.

Meer agenda