CSW68 Kennissessie 7: Queer Identiteit en Armoede

19 september – Tweede ronde van de serie kennissessies die Wo=Men en Atria organiseren in samenwerking met Soroptimist International ter voorbereiding voor de 68ste Commission on the Status of Women (CSW) van de Verenigde Naties (VN).
Datum:

19 september, 2023

Tijd:

13.00 - 14.00 uur

Locatie:

Online

De eerste ronde van de serie is in juni begonnen; nu is de tweede ronde met weer vier kennissessies met nieuwe sprekers en onderwerpen.
 
De komende CSW zal pas in maart 2024 plaatsvinden. Waarom dan nu al deze voorbereidende sessies? EU-lidstaten beginnen in oktober 2023 al met onderhandelingen over de EU-positie voor de komende CSW. De afgelopen jaren bleek deze EU-positie steeds meer van belang en leidend voor de inzet van de EU-delegatie tijdens de CSW-onderhandelingen. Het is dan ook belangrijk dat we vanuit maatschappelijk middenveld in Nederland tijdig beginnen met het voorbereiden van onze prioriteiten en aanbevelingen richting de Nederlandse (en EU) delegatie. 

CSW68 Kennissessie 7: Queer Identiteit en Armoede  

Dinsdag 19 september, 13.00 – 14.00 uur

Online: hier 
Tolk: aanwezig (Engels/Nederlands) 
Aanmelden: niet nodig
  

Programma: 

  • Presentatie van Quirine Lengkeek over queer identiteit en sekswerk in relatie tot armoede en empowerment.  

Quirine Lengkeek is Global Advocacy and Communication Officer bij Hivos voor het “Free to be Me” partnerschap voor LHBTQI+ rechten. Ze was tevens ngo-vertegenwoordiger naar de 66ste CSW in 2022 en is voorzitter van het expert platform SekswerkExpertise.  

  • Presentatie van (afwachtend bevestiging).

  •  Q&A en gesprek over mogelijke CSW prioriteiten en aanbevelingen   

Deze serie kennissessies is een vervolg op de sessies die voor de zomer plaatsvonden. Iedereen mag deelnemen, met of zonder deelname aan eerdere sessies en met of zonder CSW ervaring. De sessies zijn informeel en interactief van aard. 

Voor vragen en suggesties voor andere kennissessies kun je contact opnemen met Wo=Men. Wil je op de hoogte blijven van onze activiteiten rondom de Commission on the Status of Women (CSW), meld je dan hier aan voor de mailinglijst.

Meer agenda