Conferentie Seksueel grensoverschrijdend gedrag

16 september – Regeringscommissaris Mariëtte Hamer komt naar Roermond. In gesprek met elkaar over seksueel grensoverschrijdend gedrag. Wat kan jij doen?
Datum:

16 september, 2023

Tijd:

10.00 uur

Locatie:

Gemeentehuis Roermond

De volgende fase – De aandacht voor seksueel grensoverschrijdend gedrag en de gevolgen voor vrouwen in de strijd voor gelijkheid. Eén op de twee vrouwen heeft te maken (gehad) met seksueel grensoverschrijdend gedrag. Eén op de twee! Wat kan jij doen om deze enorm hoge aantallen terug te dringen? Een hot topic waar je zeker bij moet zijn. Zet daarom 16 september in jouw agenda en meld je nu aan!

I.s.m. LKV, ZIJActief Limburg, SMKK, Soroptimstclub Mosaïk-Limburg, Zonta Ruremonde.
Mede mogelijk gemaakt door Gemeente Roermond en Provincie Limburg.

Locatie:     Stadhuis Roermond
Datum:      Zaterdag 16 september
Begintijd:   Inloop vanaf 9.30uur met koffie/thee en vlaai.
Eindtijd:     De conferentie duurt tot 13.00uur

WORKSHOPKEUZES

1. Stand Up. Hoe kun je als omstander ingrijpen als je getuige bent van (seksueel) grensoverschrijdend gedrag? Samen aan de slag met relevante voorbeelden uit de praktijk. Wat zijn vormen van grensoverschrijdend gedrag? De gevolgen en waarom is het belangrijk dat we het hierover hebben? Wat kun je doen als je het ziet gebeuren en hoe kun je jezelf helpen als het je overkomt? Deze workshop wordt verzorgd door Miranda Deckers van Fairspace. 

2. Een openhartig gesprek over ongewenst gedrag onder begeleiding van Fatma Genç, actrice en trainer vrouwelijk leiderschap. Over haar ervaringen in de mediawereld. We gaan in dialoog met elkaar over het thema seksueel grensoverschrijdend gedrag. De methodiek die wordt toegepast draagt bij aan de collectieve bewustwording rond het thema en geeft handvatten voor elke deelnemer om het maatschappelijke gesprek mee verder te blijven voeren.

3. Live your story. In de voorstelling ‘Ja Ik Wil’ laten we zien dat seksualiteit, liefde en grenzen belangrijke onderwerpen zijn waar minder schaamte omheen mag hangen. Dat nee zeggen of nog even wachten ook goed is en dat porno geen instructie voor de werkelijkheid is. We houden een pleidooi voor de ongemakkelijkheid. De voorstelling is onthutsend, onverwacht en misschien ongemakkelijk. Maar bovenal kwetsbaar, verlichtend en eerlijk, waardoor seksualiteit een transparanter onderwerp wordt. Tijdens het tweede gedeelte van de workshop wordt met elkaar het gesprek aangegaan.

Aanmelden voor Regeringscommissaris Mariëtte Hamer komt naar Roermond, in gesprek met elkaar over seksueel grensoverschrijdend gedrag.

Meer agenda