Ga naar homepage
#caption
Vrouwenvertegenwoordiger Willemien Koning in NY bij de CSW
#caption
De NVR bestaat 120 jaar!
Lidorganisaties > Franka Cadée (KNOV) is nieuwe voorzitter van de International Confederation of Midwives (ICM)

Franka Cadée, verloskundige en manager bij onze lidorganisatie KNOV, is met grote meerderheid gekozen tot de nieuwe voorzitter van de International Confederation of Midwives (ICM). Dat gebeurde tijdens de Algemene Ledenvergadering van ICM op 16 juni in Toronto, Canada.

 

Via onze lidorganisatie de KNOV:

De ICM president vertegenwoordigt de wereldwijde gemeenschap van verloskundigen en werkt nauw samen met het ICM-secretariaat aan de implementatie van de strategische richting. Ook werkt zij mee aan het contact met internationale en regionale partners en de ondersteuning van verloskundigen verenigingen.

 

Humaniseren zorg voor moeder en kind

Franka Cadée wil zich als president sterk maken voor het humaniseren van de zorg voor moeder en kind. "Verloskundigen bewaken en bevorderen de fysiologie van onder andere de zwangerschap en baring. We weten allen dat de moeder- en babysterfte wereldwijd onvoldoende is gedaald en de angst voor de baring is gestegen. Het is tijd voor meer aandacht voor het humaniseren van de zorg. Daarmee verbinden we niet alleen verloskundigen en vrouwen wereldwijd; het verbindt ook andere zorgverleners zoals artsen. Als vrouwen humane zorg ontvangen, maken zij een optimale start voor een gezonder en meer tevreden leven met hun pasgeboren baby. Als president van de ICM zal ik een steentje kunnen bijdragen aan de humanisering van de geboortezorg wereldwijd."

 

ICM-congres

De verkiezing vond plaats tijdens de council van het internationale congres van de ICM in Toronto. Op zondag 18 juni gaat het 31e ICM-congres in Toronto van start met het thema 'Midwives - Making A Difference In The World'. Ruim 4000 verloskundigen uit de hele wereld nemen deel aan het 5-daagse congres.

 

Andere kandidaten

Franka Cadée heeft 57,8 % van de stemmen gekregen van de ALV. De twee andere kandidaten waren professor Address Malata, de huidige vicevoorzitter van ICM, uit Malawi (28,9 % vd stemmen) en Debrah Lewis uit Trinidad en Tobago (13,3 % vd stemmen).

 

De presidentsoverdracht vindt plaats tijdens de closing ceremony van het ICM-congres op 22 juni in Toronto.|  Printversie |  Sitemap |  Vorige pagina
Geplaatst: 31 juli 2017 | Laatste bewerking: 9 augustus 2017
Trefwoord:
Platform van en voor vrouwenorganisaties
Bereik circa 1 miljoen vrouwen. Voor gelijke rechten m/v en volwaardige participatie
Over de NVR
NVR in jaartallen
Bestuur
Adviescommissie
Deskundigenpool
Bureau
Samenwerking
Publikaties
Contributie
Contact
Platform van en voor vrouwenorganisaties
Bereik circa 1 miljoen vrouwen. Voor gelijke rechten m/v en volwaardige participatie
Over de NVR
NVR in jaartallen
Bestuur
Adviescommissie
Deskundigenpool
Bureau
Samenwerking
Publikaties
Contributie
Contact